"In 2018 mochten we een prachtig bedrag in ontvangst nemen en hebben we ervoor gekozen om een theatervoorstelling te ontwikkelen. We zijn begonnen met het organiseren van workshops en zo verder te werken naar een voorstelling waar iedere deelnemer met jongdementie achter stond. Aan de hand van die voorstelling willen we laten voelen wat de problematiek betekent en met een mens doet," zegt initiatiefneemster Gudrun Callewaert.

Panelgesprek

Ondertussen staat de voorstelling al in de eindfase. Ze wordt aan het grote publiek gepresenteerd op 27, 28 en 29 september in de Schouwburg van Kortrijk. Wie nog wil deelnemen aan het panelgesprek met onder andere Xavier Taveirne en Vincent Van Quickenborne kan dat op 29 september doen. "De titel van het gesprek is 'Is onze maatschappij klaar voor de uitdaging van de 21e eeuw?'", vertelt Hilde, buddy bij de organisatie.

Ook in 2019 bracht het eetfestijn een mooi bedrag op. Ondertussen heeft Het Ventiel ook al een idee wat ze gaan doen met het bedrag. "Peugeot Classics houdt er na tien jaar mee op in 2020 en daar zullen we dus wat mee doen. We organiseren een groot wielertreffen waarbij we fietsritten willen aanbieden voor families en mensen met psychische problemen. Daarnaast willen we er echt een heel groot feest van maken en de thematiek onder de aandacht brengen. We organiseren alles op Kortrijk Weide omdat we van daaruit gemakkelijke verbindingswegen hebben en een zeer groot terrein om alles in goede banen te leiden", besluit een geëmotioneerde Gudrun.

Loterij

Ook de burgervader van de Kortrijkzanen, Vincent van Quickenborne, staat achter het project. "Ik ben zelf een ervaringsdeskundige op dat vlak aangezien mijn vader aan de ziekte lijdt. Het doet me dan ook deugd te zien dat er organisaties zich hier voor inzetten en dat we hen hiermee een duwtje in de rug kunnen geven. Ik hoop dat de thematiek de komende jaren voldoende aandacht krijgt op dat vlak, want niemand weet wanneer hij het kan en zal krijgen." Ook de titel van de theatervoorstelling is doelbewust gekozen. De voorstelling, die de wereld ingestuurd werd met de titel 'Loteling', refereert aan de loterij. "Niemand weet wanneer hij aan de beurt is", aldus Gudrun Callewaert. Haar man getroffen werd door jong dementie.

"In 2018 mochten we een prachtig bedrag in ontvangst nemen en hebben we ervoor gekozen om een theatervoorstelling te ontwikkelen. We zijn begonnen met het organiseren van workshops en zo verder te werken naar een voorstelling waar iedere deelnemer met jongdementie achter stond. Aan de hand van die voorstelling willen we laten voelen wat de problematiek betekent en met een mens doet," zegt initiatiefneemster Gudrun Callewaert. Ondertussen staat de voorstelling al in de eindfase. Ze wordt aan het grote publiek gepresenteerd op 27, 28 en 29 september in de Schouwburg van Kortrijk. Wie nog wil deelnemen aan het panelgesprek met onder andere Xavier Taveirne en Vincent Van Quickenborne kan dat op 29 september doen. "De titel van het gesprek is 'Is onze maatschappij klaar voor de uitdaging van de 21e eeuw?'", vertelt Hilde, buddy bij de organisatie.Ook in 2019 bracht het eetfestijn een mooi bedrag op. Ondertussen heeft Het Ventiel ook al een idee wat ze gaan doen met het bedrag. "Peugeot Classics houdt er na tien jaar mee op in 2020 en daar zullen we dus wat mee doen. We organiseren een groot wielertreffen waarbij we fietsritten willen aanbieden voor families en mensen met psychische problemen. Daarnaast willen we er echt een heel groot feest van maken en de thematiek onder de aandacht brengen. We organiseren alles op Kortrijk Weide omdat we van daaruit gemakkelijke verbindingswegen hebben en een zeer groot terrein om alles in goede banen te leiden", besluit een geëmotioneerde Gudrun.Ook de burgervader van de Kortrijkzanen, Vincent van Quickenborne, staat achter het project. "Ik ben zelf een ervaringsdeskundige op dat vlak aangezien mijn vader aan de ziekte lijdt. Het doet me dan ook deugd te zien dat er organisaties zich hier voor inzetten en dat we hen hiermee een duwtje in de rug kunnen geven. Ik hoop dat de thematiek de komende jaren voldoende aandacht krijgt op dat vlak, want niemand weet wanneer hij het kan en zal krijgen." Ook de titel van de theatervoorstelling is doelbewust gekozen. De voorstelling, die de wereld ingestuurd werd met de titel 'Loteling', refereert aan de loterij. "Niemand weet wanneer hij aan de beurt is", aldus Gudrun Callewaert. Haar man getroffen werd door jong dementie.