Eetcafé ‘t Leeuwke in Wevelgem breidt uit met een buitenbar

© foto SLW
Redactie KW

Eetcafé ‘t Leeuwke breidt uit met een buitenbar. Die kreeg de naam Lionel en wordt gerund door Arthur Depoortere, zoon en kleinzoon van de uitbaters van ‘t Leeuwke. Iedereen komt er aan zijn trekken, belooft hij: oud, jong en heel jong. Vanaf woensdag 17 juli is iedereen er welkom.

“Kom, we gaan eens zien”, nodigt Arthur Depoortere (18) uit. “Het is wel nog niet helemaal af, we zitten nog volop in de werken.” We trekken de deur van ‘t Leeuwke, het eetcafé van zijn ouders achter ons dicht en steken de parking over. We wurmen ons langs het werfhek en maken kennis met Lionel. Lionel is een buitenbar die – er is inderdaad nog wat werk aan – al paradijselijke allures heeft. Het dak van stro, de houten inkleding, het retro meubilair… het ziet er allemaal schitterend uit.

Derde generatie

Achter de grote buitenbar zullen we vanaf 17 juli Arthur vinden, de volgende generatie van de familie Depoortere die in de horeca stapt. “Je zal me ook vinden in de keuken”, vertelt Arthur. “We serveren snacks, tapas, artisanaal ijs en taart. Ik studeerde net af aan De Groene Poort in Brugge als bakker-meester patissier. Ik kreeg de kans van pa om me volledig te gooien op de buitenbar, maar eigenlijk is het zijn project waar hij al drie jaar over nadenkt.”

“Het gebeurde vaak dat de klanten van ‘t Leeuwke de parking opreden en zagen dat er geen plaats was op het terras”, zegt papa Kurt. “Het idee rijpte al snel om een zonnig terras aan te leggen, het project is uiteindelijk iets groter geworden.”

De kleine leeuw

Dat project kreeg de naam ‘Lionel’. “Lion is leeuw in ‘t Frans”, legt Kurt uit. “Arthur is onze kleine leeuw, vandaar de naam. En het klinkt goed.”

Er is veel plaats, er wordt dan ook veel volk verwacht. Zeker op zonnige dagen, maar er is ook een binnenbar voor ‘s winters. “We verwelkomen iedereen”, zegt Arthur. “Er komen speeltuigen voor de allerkleinsten op een veilige plaats zodat de ouders ze steeds binnen zichtbereik hebben. Voor de iets oudere kinderen is er de speeltoren en andere speeltuigen, er zijn petanquevelden en een grasveld waar eventueel kan gekubbt worden.”

“Het sanitair is ook geschikt voor mindervaliden en er is een ruimte waar baby’s kunnen ververst worden. We hebben het voor iedereen toegankelijk gemaakt”, vult Kurt aan.

Het wordt druk rond ‘t Leeuwke en Lionel, de parking krijgt dan ook een uitbreiding. De eigenaars verwachten vooral veel fietsers: en er is ruimte voor honderd fietsen met enkele laadpalen.

Buitenbar Lionel is open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 14:30 tot 23:00 uur. Op zaterdag en zondag openen de deuren om 11 uur ‘s morgens.

(SLW/ foto SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier