Eet- en biercafé Bij De Witten eindelijk open: “Toch vroeger dan verwacht”

Peter en Ellen konden met ruim twee maanden vertraging eindelijk hun zaak openen. © KVCL
Redactie KW

Eet- en biercafé Bij De Witten op de wijk Fintele in Pollinkhove opende woensdag eindelijk de deuren. De oorspronkelijke opening was voorzien op 1 april, maar corona gooide roet in het eten.

Alle horecazaken moesten op 13 maart de deuren sluiten door de coronacrisis, maar Peter Denoo (37) en Ellen Vanmechelen (35) konden hun café Bij De Witten niet eens openen. Met meer dan twee maanden vertraging gaat hun droom nu eindelijk in vervulling. “Toch nog vroeger dan verwacht”, zeggen Ellen en Peter. “We gingen er namelijk van uit dat de horeca pas op 1 juli opnieuw zou opstarten.”

Moeder- en Vaderdagpakketten

Het kersverse horecakoppel zat de voorbij maanden niet stil. Zo stelden ze voor Moederdag een moederdagpakket samen. “Ook naar aanleiding van Vaderdag loopt er een actie met speciaal samengestelde pakketten”, zegt Ellen. “En tijdens het Pinksterweekend verkochten we ijsjes. Ook dat was een succes. Veel mensen kwamen al eens een kijkje nemen.”

Peter en Ellen voerden ook tal van verbeteringswerken uit. “De laatste dagen waren we nog druk in de weer om alles tiptop in orde te krijgen”, zeggen ze.

Zelfgemaakte Picon

Een van de specialiteiten van huis wordt de zelfgemaakte Picon en de Sint-Bernardusbieren van het vat. “We bieden ook boerenstuutjes en knabbelplankjes aan”, voegt Ellen er nog aan toe. “Peter, die bakker is van opleiding, zal de klanten verwennen met lekkere gebakjes. Ook de Zwevezeelse florentine zal bij ons te verkrijgen zijn. We zijn ontzettend blij dat we eindelijk kunnen starten.” (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier