Eerstvolgend Brugs Bierfestival pas in februari 2022, wellicht in nieuwe beurshal

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Door de coronacrisis wordt de eerstvolgende editie van het Brugs Bierfestival uitgesteld tot 5 en 6 februari 2022. Hoogstwaarschijnlijk zal dit dan in de nieuwe beurshal kunnen plaatsvinden, als die afgewerkt is tegen die datum.

“Door de onzekerheid over de besmettingen heeft ons bestuur beslist om de editie van 6 en 7 februari 2021 te schrappen. De veiligheid én de gezondheid van onze internationale en West-Vlaamse bezoekers primeert. Vergeet niet dat ons festival 20.000 mensen lokt”, zegt Marc Vandepitte, voorzitter van de organiserende vzw Brugse Autonome Bierproevers (BAB).

Twee alternatieven werden onderzocht, maar niet goed bevonden: een festival light in de stadshallen voor een beperkt zittend publiek, met bediening aan tafel, en een oplucht bierfestival in het Astridpark midden augustus 2021, met chalets van de kerstmarkt. “Wij rekenen er wel op dat het Bierfestival één van de eerste organisaties kan zijn in het splinternieuwe beurscomplex met een maximum aan comfort voor de bezoekers, de deelnemers en de organisatie.

“We duimen dat de werken geen vertraging oplopen en zullen dan alle registers opentrekken om er het mooiste festival uit de geschiedenis van te maken. Hou het veilig maar vergeet vooral niet elkaar dikwijls een goede gezondheid te wensen, bij voorkeur met een lekker streekbiertje in de hand. Iets wat we in deze tijden zeker allemaal nodig hebben”, aldus Marc Vandepitte. Op de foto zien we een aantal bestuursleden van de vzw BAB. (SVK/Foto DC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier