Twee klassen van het eerste jaar middelbaar die het Lab Moderne volgen in het O.-L.-V.-college verkenden in dit trimester binnen het vak project hun eigen stad. De vakken wiskunde, Nederlands, aardrijkskunde, economie, geschiedenis worden thematisch gelinkt aan Oostende. Zo kregen ze bij een uitstap inzicht in de Oostendse haven en haar economisch belang, bezochten ze het Stadsmuseum met aandacht voor het koninklijk en maritiem verleden van de stad. Het cultureel luik werd toegelicht door een bezoek aan C.C. De Grote Post en cultuurschepen Plasschaert kwam in de klas vertellen over het cultuuraanbod ook voor jongeren.

Bij het bezoek aan het Cultureel Centrum kregen alle leerlingen een UiTPas. "We hebben de UiTPas die 4 jaar bestaat nu ook uitgebreid voor stedelijke activiteiten bij jeugd, sport en het kunstonderwijs, zeg maar het volledige gamma vrijetijdsactiviteiten bij jongeren. Wie dus met zijn UiTPas punten sprokkelt bij een bezoek aan een activiteit kan die later ruilen voor allerhande voordelen in natura of reductie op toegangsprijzen", aldus de cultuurschepen.

(ML)

Twee klassen van het eerste jaar middelbaar die het Lab Moderne volgen in het O.-L.-V.-college verkenden in dit trimester binnen het vak project hun eigen stad. De vakken wiskunde, Nederlands, aardrijkskunde, economie, geschiedenis worden thematisch gelinkt aan Oostende. Zo kregen ze bij een uitstap inzicht in de Oostendse haven en haar economisch belang, bezochten ze het Stadsmuseum met aandacht voor het koninklijk en maritiem verleden van de stad. Het cultureel luik werd toegelicht door een bezoek aan C.C. De Grote Post en cultuurschepen Plasschaert kwam in de klas vertellen over het cultuuraanbod ook voor jongeren.Bij het bezoek aan het Cultureel Centrum kregen alle leerlingen een UiTPas. "We hebben de UiTPas die 4 jaar bestaat nu ook uitgebreid voor stedelijke activiteiten bij jeugd, sport en het kunstonderwijs, zeg maar het volledige gamma vrijetijdsactiviteiten bij jongeren. Wie dus met zijn UiTPas punten sprokkelt bij een bezoek aan een activiteit kan die later ruilen voor allerhande voordelen in natura of reductie op toegangsprijzen", aldus de cultuurschepen.(ML)