Eerste zondag van december is Warmste Zondag in Roeselare

Op de eerste zondag van december organiseert ‘projectvereniging Bie’ in het Huis van de Voeding, de Warmste Zondag. “Naast een originele kerstgeschenkenbeurs en een veiling, krijgen bezoekers ook de kans om erfstukken te laten schatten”, aldus Hugo Verhenne.

Klaar voor de Warmste Zondag zien we v.l.n.r. Kurt Himpe, Veronique Dhulst, Ignace Van Canneyt, schepen Dirk Lievens, Nele Provoost en Hugo Verhenne. (Foto SB) © STEFAAN BEEL

“Met de eindejaarsperiode in zicht stellen musea-shops en lokale creatievelingen hun zelfgemaakte producten tentoon en te koop op onze geschenkenbeurs”, vertelt Hugo. “Dit gaat van miniatuurrennertjes tot pennen gemaakt uit Roeselaars middeleeuws hout.”

Veiling

“Op onze veiling worden vazen in Delfts Blauw, porselein uit Limoges, Chinees aardewerk, een koperen staande klok, kristallen luchters, schilderijen, … per opbod verkocht. Enkele verzamelaars uit regio Roeselare bieden ook een paar verrassende stukken aan.” Daarnaast mogen bezoekers met schatten op zolder hun erfstukken laten taxeren. Zich vooraf aanmelden is aangewezen zodat onze expert al wat opzoekingswerk kan doen. De zondag zelf kun je dan bij de deskundige terecht en wordt er een prijs op geplakt. Voor deze schatting betaal je 10 euro.”

Gezinsevenement

“Om de kinderen ook een aangename dag te bezorgen zetten we in op een veelvoud van gratis animatie. Leerlingen van STAP komen voorlezen. Er kan geravot worden in een houten doolhofkasteel en de draaimolen draait op volle toeren. Je kunt je laten uitdagen door oude volksspelen, er is een kapsalon en de kids kunnen zich laten schminken in alle kleuren van de regenboog. Tussendoor kan er aan de bar genoten worden van een fris of warm drankje en in Brasserie Puur zorgt het streekbierenfestival voor wat vertier. Kortom: alles is aanwezig om er een superwarme en gezellige zondag van te maken. De opbrengst van de verschillende activiteiten worden integraal geschonken aan Pleegzorg West-Vlaanderen vzw, die de steun zullen aanwenden om activiteiten te organiseren voor een groep +/- 18-jarigen met een gebrek.” De Warmste Zondag wordt gesteund door OC West, POM West-Vlaanderen en Stad Roeselare. Op zondag 2 december tussen 10 en 17 uur ben je met je vrienden, buren, collega’s, gezin van harte welkom in het Huis van de Voeding, Spanjestraat 141 in Roeselare. (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.