Eerste winnaars zoektocht naar Oostkampse ‘Babbelbank’

De eerste winnaars van de 'Babbelbankzoektocht', Domien Stubbe, Ella Noé, Vic en Phébe, Kathleen Goutry en Peter Van Steen en Kenneth Van Peteghem, met in hun midden Jan de Keyser en Elfi Vandenabeele. © GS
Redactie KW

Met de zoektocht naar de Babbelbank voegt de gemeente Oostkamp een leuke toets toe aan de zomer. De eerste winnaars werden op maandag 13 juli ontvangen door de gemeente.

Deze zomer zorgt de gemeente Oostkamp voor extra mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Na een periode waarin dat minder evident was, heeft iedereen daar nu echt nood aan. Daarom hebben de medewerkers van de gemeente de Babbelbank ontworpen uit oude materialen waaronder oude stembussen.

Het is echter veel meer dan een zitbank. Met de Babbelbank wil de gemeente de inwoners een mooie en leuke plek bieden voor ontmoeting en om met elkaar in gesprek te gaan. De bank heeft een opbergruimte, met plaats voor onder andere een gastenboek, een boek met oude foto’s van Oostkamp en een veerkrachtgids waaruit je iets kan leren of meenemen. Zo wil de gemeente de bank een extra dimensie geven.

Zoek de babbelbank

In juli en augustus verplaatsen de gemeentelijke diensten de bank wekelijks naar een andere locatie. Wie als eerste een foto van zichzelf op de bank post via de Facebookpagina #8020 ontvangt een leuke attentie.

De bank dook voor het eerst op in Kampveld in Waardamme. Het domein werd recent helemaal heringericht door Agentschap Natuur en Bos en mocht al meteen heel wat enthousiaste speelvogels verwelkomen. Nog voor het aanvangsuur van deze zoektocht op zondag 5 juli werd de bank al gespot door Kathleen Goutry en Peter van Steen. Ella Noé postte dan iets na 14 uur als eerste een foto van haar twee kinderen, Vic en Phébe, op de bank.

Eind vorige week krijgt de Babbelbank een nieuwe plaats op de Baliebrugge. Wendy Coene en Kenneth Van Peteghem spotten de bank en namen een selfie. Alle winnaars kregen een Oostkamp beleefpas van de gemeente.

#8020

“Het #8020 logo werd vorig jaar in het leven geroepen om Oostkampenaren de mogelijkheid te bieden op een positieve manier contacten te leggen, om mensen met elkaar te verbinden en om initiatieven te kunnen delen op het grondgebied van Oostkamp”, vertelt burgemeester Jan de Keyser.

“De Babbelbank verenigt deze drie aspecten. Mensen kunnen er even uitblazen, een babbeltje slaan of iets achterlaten in het notitieboek dat in de opbergruimte van de bank zit. Het is een plek voor spontane ontmoetingen tussen jong en oud. Iedereen is welkom om er even plaats te nemen.”

We zullen de Babbelbank – net als het #8020 logo – geregeld verplaatsen binnen de (deel)gemeente(s). Op die manier kan iedereen er kennis mee maken en ontdekken de inwoners misschien ook andere interessante plekjes binnen de gemeente.” (GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier