Eerste wijn te koop van wijngoed Mikken in Moorslede

De rosé is intussen uitverkocht, maar witte Pinot Gris is er wel nog. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Drie jaar nadat Rumbekenaars Marc Dewulf en Charlotte Loosveld 875 wijnstokken langs de Diepestraat in Moorslede plantten, zijn de wijnbouwers klaar om hun drie wijnen te verkopen. Ondertussen werden ook nog ruim 3.000 nieuwe wijnstokken bijgeplant.

In april 2017 plantten Marc Dewulf, die een wijncursus aan het volgen was, en zijn vrouw Charlotte Loosveld uit Rumbeke 875 wijnstokken op een perceel van 25 are langs de Diepestraat in Moorslede. Het koppel koos voor verschillende druivensoorten zoals Pinot Gris, Acolon en Cabernet Dorsa. “Vorig jaar konden we voor het eerst oogsten op ons wijngoed Mikken. Inmiddels investeerde ik ook in materiaal om de druiven te verwerken tot een lekkere wijn”, aldus Marc, die zijn garage ombouwde tot een wijnmakerij. De voorbije maanden was het aftellen naar het grote moment: na drie jaar hard werken, hadden Marc en Charlotte hun eigen wijn.

Website

Inmiddels rolden reeds 400 flessen witte Pinot Gris en 88 flessen rosé van de band. Op de rode Acolon wijn is het nog wachten tot dit najaar. De wijnbouwers hopen dan 600 flessen te kunnen vullen.

“We keken geweldig uit naar dit moment. We zijn erg gelukkig dat we na drie jaar hard werken onze wijn op de markt kunnen brengen.” Marc en Charlotte lanceerden dinsdagmiddag hun website www.mikken.be. Op de site vindt men onder andere een beschrijving van de wijnen terug en de contactgegevens van de wijnboeren terug. Via die gegevens is het mogelijk om een bestelling te plaatsen. “Onze witte wijn en rosé zijn echt heel geschikt als aperitief. We zijn heel tevreden over het eindresultaat.”

Nieuwe wijnstokken

Ondertussen kijken Marc en Charlotte ook hoopvol naar de toekomst. De Rumbekenaars kochten een aanpalend stuk grond langs de Diepestraat in Moorslede aan en plantten er onlangs ruim 3.000 nieuwe wijnstokken aan. “Terwijl we onze eerste wijnstokken nog handmatig aanplantten, gebeurde dat nu machinaal. Gelukkig maar, want in een dergelijke wijngaard kruipt nu al heel wat werk.” Ze hopen in de toekomst ook mousserende wijn te kunnen aanbieden. “Daarop is het natuurlijk nog enkele jaren wachten. Maar de stap die we nu gezet hebben is een hele belangrijke. We zijn heel blij dat we drie jaar geleden deze uitdaging durfden aangaan.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier