Eerste wellness voor baby’s in West-Vlaanderen

Tijdens het weekend van 14 en 15 april laten Gaëlle Deblanc en Evelien Vandenbogaerde van 14 tot 18 uur iedereen kennismaken met Fabulous you. (Foto IVD)
Redactie KW

Straks kunnen mama’s en papa’s met hun baby’s en peuters naar de wellness, want op zaterdag 14 april opent Fabulous you de deuren in Sint-Eloois-Vijve. Gaëlle Deblanc en Evelien Vandenbogaerde pakken uit met dit nieuwe en toch wel unieke concept.

Evelien Vandenbogaerde is afkomstig uit Waregem en mama van Lewis (5), Jack (4) en Marilou (1). Gaëlle Deblanc komt uit Zulte en is de moeder van van Mathéo (1). “Wij zijn goede vriendinnen en al jaren buren in Desselgem”, vertelt het duo. “Vorig jaar lazen wij over dit concept dat van start ging in Antwerpen. Wij trokken er samen met onze kinderen naartoe en daar rijpte het idee om met Fabulous you van start te gaan. Wij legden onze plannen voor aan enkele gynaecologen en kinderartsen en omdat ook zij gewonnen waren voor onze plannen, hebben we nu de stap gezet. Wellbeing is aan een serieuze opmars bezig en niet alleen omdat steeds meer mensen er zich bewust van worden dat ze daar echt nood aan hebben. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun kinderen. Met Fabulous you kiezen wij zowel voor een nieuwe levensstijl als mama als voor een nieuwe professionele uitdaging. Door de dagelijkse ervaring die wij opdeden als mama willen wij ouders, baby’s en kinderen helpen om hen de nodige rust en ontspanning te bieden. Ons aanbod bestaat ondermeer uit hydrotherapie voor baby’s, yoga voor peuters en hun mama, kleuters en kinderen tot negen jaar en relaxatie. Maar ook zwangere vrouwen kunnen bij ons samen met hun vriendinnen een gezellige avond beleven.”

“Wij willen de mama’s, baby’s en kinderen lichamelijk en geestelijk tot rust laten komen”

babymassage

“Dit concept bestaat nog niet in Oost- en West-Vlaanderen en die leegte willen wij opvullen. Fabulous you heeft als doel de mama’s, baby’s en kinderen zowel lichamelijk als geestelijk tot rust te laten komen. Iedereen heeft immers het recht om zich fabulous te voelen. Eén van de middelen is hydrotherapie. Daarvoor beschikken wij over twee speciaal ontworpen babybaden waarin baby’s volop kunnen genieten van een individuele sessie. Een drijfband rond hun nekje zorgt ervoor dat ze veilig en vrij kunnen bewegen in het gezuiverde chloorvrije water. Ook voor de jonge mama’s zal het ongetwijfeld leuk zijn om activiteiten te doen en tijd te spenderen met de baby.”

“Die hydrotherapie kan eventueel gecombineerd worden met babymassage. Massage is algemeen bekend bij volwassenen, maar wij bieden een variant aan voor baby’s. Babymassage is er niet enkel voor de baby, het zorgt ook voor een intiem moment met de mama of de papa door de geborgen sfeer waarin het plaatsvindt. Heppiemassage sluit daar bij aan en die is speciaal ontworpen voor kinderen met autisme, maar kan ook heel nuttig zijn voor kinderen met een verstoring in de prikkelwering, zoals kinderen met ADHD, het syndroom van Down of bij hoogsensitieve kinderen. Uiteraard hebben ook andere kinderen veel baat bij deze massage, vooral in periodes van verhoogde stress, spanningen, nervositeit, angsten of slaapproblemen.”

Kinderyoga

“Daarnaast bieden wij ook kinderyoga aan. Jonge kinderen zijn volop bezig met het ontdekken van hun plekje in onze drukke samenleving. Wij verwachten van de kinderen altijd meer, zelfs al op jonge leeftijd. Daardoor ervaren sommige kinderen al spanning en een grote hoeveelheid aan prikkels. Kinderyoga is een ontdekkingsreis waarbij ze leren om te ontspannen, sterker te worden en ook meer zelfbewustzijn te ontwikkelen. Doordat het kind zichzelf geleidelijk aan beter leert kennen, geeft dat zelfvertrouwen en brengt het rust.”

“Om het plaatje volledig te laten kloppen, kozen wij voor een unieke locatie, namelijk het prachtig nieuwbouwproject aan de oevers van de Leie. Het is een groene omgeving met een zen-gegeven en bovendien vlot bereikbaar en met heel wat parkeermogelijkheden in de buurt.” (IVD)

Info: info@fabulousyou.be of 0471 78 04 89.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier