Eerste waterratten ravotten op hindernissenparcours in nieuw waterpark

Familie Kerkhof met vlnr: mama Ineke, kinderen Lewis Schamp, Mika en Bruna Vieira De lima en redder Kenny Demonie genoten van de zwempartij. © MVP
Redactie KW

Dinsdagavond liepen bij Sunparks Oostduinkerke de eerste reserveringen vlotjes binnen voor het splinternieuwe waterpark met hindernissenparcours op een reusachtige opblaasbare constructie op het grote meer. Woensdagmiddag doken de eerste waterratten het meer in en ze beleefden allemaal een heel uur lang heel veel waterfun.

Onder toezicht van het speciaal opgeleide reddersteam zwommen de eerste gasten van de oever van het meer naar het drijvende hindernissenparcours. Want kunnen zwemmen en minimum 8 jaar zijn is wel een vereiste. Iedereen had eerst het verplichte reddingsvest en de aquashoes aangetrokken. Door de coronamaatregelen blijft het toegelaten aantal gasten momenteel beperkt tot maximum 20 per uur, maar daardoor had iedere waterrat heel veel ruimte om te klimmen, te springen, te glijden of in het water te duikelen.

Mama Ineke Kerkhof hield haar kroost vanop de oever in de gaten. Voor Lewis, Mika en Bruna had het allemaal nog veel langer mogen duren. “Er zijn heel veel obstakels waar je kunt opklimmen, waar je van de ene brug naar de andere kunt springen, maar ook wanneer je in het water valt is het gewoonweg leuk”, riepen de kinderen door elkaar. “Het allerleukste was de katapult” glunderde Mika. “Ik ging op de dikke bubbel zitten, dan sprong de redder erop en ik vloog de lucht in!”.

https://www.youtube.com/watch?v=0qf9kt41-AI

Mama Ineke zucht: “Nu hang ik eraan … Ze gaan me de oren van het hoofd zeuren om heel dikwijls te mogen komen, want we wonen bijna om de hoek! Ze hebben al eerder op zo’n opblaasbare waterattractie gespeeld toen we op reis waren in Kroatië, en dat vonden ze toen ook geweldig!”

Coronamaatregelen

Ook Jasper (11) en Pieter (13), de kinderen van Sunparks-medewerkster Ann Duerinckx waren er als de kippen bij om het hindernissenparcours uit te proberen. “Toen ik hen vertelde dat er een hindernissenparcours op het meer van Sunparks zou komen, gingen ze helemaal uit de bol” lacht Ann. “Aan iedereen die het wilde horen, vertelden ze ‘mama heeft een waterpark op het werk’ en ze telden af naar de openingsdag. Het zijn dan ook echte waterratten. Nu we er eentje dichtbij huis hebben, we wonen in Adinkerke, vinden ze dat natuurlijk super.”

Door de coronaveiligheidsmaatregelen zijn er voorlopig geen kleedhokjes, douches en toiletten ter beschikking. Aan de oever van het meer is een grote spoelbak geïnstalleerd waarin alle gebruikte wetsuits, reddingsvesten en aquashoes na gebruik worden ondergedompeld en gedesinfecteerd. (MVP)

Tickets (voor 1 uur) kosten 11 euro – online reserveren en vooraf betalen is verplicht. Het verplichte reddingsvest en de antislip-aquashoes zijn inbegrepen in de prijs. Info en tickets via www.dagjesunparks.be/oostduinkerke/NL.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier