Eerste warme maaltijd geserveerd in nieuwe lokaal dienstencentrum van Oudenburg

Eerste warme maaltijd in het nieuwe lokaal dienstencentrum in Oudenburg. © LIN
Redactie KW

Een 40-tal gebruikers kon maandagmiddag voor het eerst hun warme maaltijd nuttigen in de polyvalente zaal van LDC Biezenbilk. Het dienstencentrum werd begin juli officieel geopend en zaterdag 7 september vindt er van 10 uur tot 17 uur een opendeurdag plaats. Op die manier kan Oudenburg kennis maken met het gebouw en de werking.

“In het lokale dienstencentrum zullen we een gevarieerd aanbod aan diensten en activiteiten voorzien met aandacht voor zowel recreatieve activiteiten als voor het verstrekken van informatie rond verschillende gezondheid- en zorgthema’s. Via cursussen of vormingen kan men onontgonnen talenten ontdekken of verder ontwikkelen”, zegt schepen Romina Vanhooren.

“Daarnaast willen we er het verenigingsleven stimuleren. Er zijn heel wat lokalen beschikbaar waar ze terecht kunnen voor hun activiteiten en initiatieven.”

Tijdens de opendeurdag wordt het ruime programma voor het najaar bekend gemaakt. “We hopen heel wat mensen in onze stad te bereiken. Om de dagelijkse werking van het nieuwe dienstencentrum uit te bouwen zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen. Dat vrijwilligerswerk kan heel gevarieerd worden ingevuld”, aldus nog Romina Vanhooren.

Voor meer informatie kan men terecht bij Britt Verburgh, centrumleider van het LDC, via 0491 63 16 49, brigitte.verburgh@ocmw-oudenburg.be of in het dienstencentrum zelf.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier