Eerste Veurnse nieuwjaarsdrink is een overrompelend succes

Heel wat mensen kwamen een glaasje drinken. © MVDP
Redactie KW

Voor het eerst nodigde het Veurnse stadsbestuur alle inwoners uit voor een nieuwjaarsdrink op de Grote Markt. Dat initiatief werd goed onthaald, want meer dan 1800 Veurnaars hadden zich ingeschreven.

Rond 10.30 uur begon het volk toe te stromen. Voor iedereen was er een glaasje bubbels voorzien, maar ook de Veurnse streekspecialiteiten werden niet vergeten. Voor wie er zin in had, was er dampende soep, frietjes of een echte Veurnse Boeteling. Iets na 11.00 uur verscheen niet de paus, maar wel burgemeester Peter Roose en de schepenen op het balkon van het Stadhuis om zijn burgers toe te spreken: “De meesten onder jullie hebben het nieuwe jaar ingezet met een hapje en een drankje, omringd door vrienden en familie. Maar soms wordt de living te klein om al die vrienden en kennissen te verwelkomen. Zo groeide stilaan het idee bij het bestuur om alle Veurnaars uit te nodigen op Grote Markt, een gelegenheid om mensen nog eens terug te zien die we al lang uit het oog verloren waren, of wie weet, om nieuwe kennissen te maken. Deze eerste editie is een ware overrompeling en overtreft onze stoutste verwachtingen! Wij wensen jullie en Veurne het beste toe: betaalbare woningen, extra werkgelegenheid, nieuwe winkels, meer fietspaden… Want we willen vooruit met onze stad: een stad die in beweging is, waar jullie trots op zijn en dit als fiere ambassadeurs uitdragen in de rest van Vlaanderen!”

Daarop gingen alle glazen de lucht in en wenste iedereen elkaar een gezond en gelukkig nieuwjaar. Daarbij sloten ook Alain Morlion en Inez Vanalderweireldt van de Veurnse coverband 2 The Limits aan, met een repertoire muzikale klassiekers, en het nieuwjaarsfeest duurde nog enkele uurtjes langer.

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier