Eerste Veurns kampioenschap ‘Bommetje’

Schepen van sport Pascal Sticker deelde de prijzen en de medailles uit aan Leo Noel, Lize Verhaeghe, Juul Berteloot, Ruben Gouwy, Nicolas Garmyn, Leon Garmyn, Evy Ryckeboer, Dré Degraeve en Lilo Noel. Kilian Cap staat niet op de foto. © (Foto JT)
Redactie KW

Op vrijdag 22 november kon iedere zwemmer tussen 17 en 20 uur een poging ondernemen om het water in het zwembad van Veurne zo hoog mogelijk te laten spatten tijdens de eerste editie van het Veurns Bommetje.

Een jury beoordeelde de sprongen. Er waren drie disciplines waarin er punten konden worden verdiend. Zo werden de hoogste spetter, de mooiste zwemkledij en de origineelste sprong beoordeeld. Er waren drie categorieën: tot 10 jaar, van 10 jaar tot 14 jaar en van 14 tot 100 jaar. Een veertigtal zwemmers, waaronder vooral kinderen, kwamen op het evenement af.

Zondag 24 november werden de winnaars bekendgemaakt. Kilian Cap spetterde het hoogst (3,85 m) bij de jongeren onder de 10 jaar. Juul Berteloot spetterde 4,45 m bij de 10-14 jarigen.

Evy Ryckeboer spetterde 4,30 m in de categorie ouder dan 14 jaar.

De prijs origineelste sprong was voor Nicolas Garmyn met een score van 17/20.

De prijs voor de best verklede ‘spetterraar’ was voor Leo Noel met 17/20.

Nicolas Garmyn won de eerste prijs met een originele sprong en eindigde ook nog eens tweede in de categorie boven de 14 jaar met de hoogste spetter.
Nicolas Garmyn won de eerste prijs met een originele sprong en eindigde ook nog eens tweede in de categorie boven de 14 jaar met de hoogste spetter.© (Foto JT)

N icolas Garmyn was twee keer te vinden bij de eerste drie. Hij maakte de origineelste sprong (zie foto) en eindigde tweede in de categorie ouder dan 14 jaar met een ‘spetter’ van 3,75 m.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier