Eerste vegetarisch eethuis Pasta Puur

Lieselot Dudal heeft het al behoorlijk druk in haar vegetarische foodbar 'Pasta Puur' in de Albrecht Rodenbachstraat. © foto PH
Redactie KW

Deze week opende het eerste vegetarisch eethuis Puur in Oostkamp de deuren. Uitbaatster is Lieselot Dudal (36). Ze is een rasechte vegetariër al van toen ze in het vijfde leerjaar zat. “Ik ben al sinds 2016 met dit project bezig. Door het succes besloot ik om mij permanent te vestigen in de Albrecht Rodenbachstraat 6”, klinkt het bij Lieselot.

“Ik liet me inspireren door mijn neef en toen ik eens achter een vracht slachtvarkens op weg naar het slachthuis reed, maakte ik de klik. Dat vele dierenleed trof mij heel erg. Ik zou geen vlees meer eten. Thuis hebben ze dat dan ook moeten aanvaarden. Maar iedereen doet wat hij of zij wil”, vertelt ze. “Mijn echtgenoot Ward Steeman (42) en onze kinderen Warre (9) en Juul (7) zijn bijvoorbeeld wel vleeseters. Al smullen ze naast dat vlees ook wel eens van de lekkere vegetarische gerechtjes die mama bereidt.”

Groenten

“Ik ben eigenlijk al sinds 2016 met Pasta Puur bezig in bijberoep. Mensen bestelden hun ovenschotels, lasagne of andere gerechten en konden die bij mij thuis in het Gruuthof, nabij de post, afhalen. Omdat dit meer en meer succes kreeg, besloten we om een winkelpand te kopen in de nieuwe appartementen aan de Albrecht Rodenbachstraat 6. De mensen die de eerste week zijn langsgekomen reageren heel enthousiast en hebben we al teruggezien. We zitten ook op een zalige locatie.”

“Pasta Puur is niet zomaar een pastabar. In onze vegetarische gerechten spelen groenten de hoofdrol. Dagelijks kun je voor de lunch kiezen tussen verse soep, een heerlijke salade of een pastagerecht. De gerechten kun je in onze foodbar met 17 plaatsen eten of meenemen. Wil je ook op een ander moment genieten van een maaltijd? We voorzien dagelijks een aantal verse vegetarische gerechten waaruit je kunt kiezen om mee te nemen. Ook onze jars verkopen als zoete broodjes. Dat zijn mooi afgesloten glazen potten met onderaan een dressing, daarboven quinoa, pasta of couscous met nootjes en rozijnen en helemaal bovenaan de sla. Die jars blijven tot 4 dagen goed en kunnen overal meegenomen worden.”

“En dan bedenken dat ik uit een heel andere stiel kom”, lacht Lieselot.

Mensen die de eerste week langskwamen hebben we al teruggezien

“14 jaar heb ik in de bank BNP Paribas Fortis gewerkt. Zeven jaar aan de kust in Bredene, Middelkerke en Oostende en daarna zeven jaar in Oostkamp. Die job gaf me echter steeds minder voldoening en ik ben blij dat ik de stap naar het oprichten van een eigen zaak heb gezet. Het idee spookte al een tijdje in mijn hoofd maar de stap zetten was er nooit echt van gekomen. Tijdens een vormingsdag kregen we als opdracht een fictief bedrijfje op te richten, met bijhorend businessplan. Ik moet dat oprichten van Pasta Puur nogal overtuigend voorgesteld hebben want de jury ging er helemaal in mee. ‘Doe dat dan!’, raadden ze me aan.”

Pasta Puur is open van dinsdag tot vrijdag van 11 tot 15 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur.


Info: www.pastapuur.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier