Maandag eerste vaccinaties in Tielts wzc Deken Darras

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

De eerdere besmettingen in woon-zorgcentrum Deken Darras in Tielt, met daarbij een vermoeden van de Britse variant, brengen de vaccinaties niet in het gedrang. Maandag vinden de eerste inentingen plaats.

Op zaterdag 23 januari werd bij zowel de medewerkers als de bewoners een testing gedaan op een van de afdelingen van het WZC Deken Darras, dit negen dagen na laag risicocontact met een medewerker met een sterk vermoeden van besmetting met het Britse variant. Twee bewoners bleken positief te zijn, waarvan één persoon met een nog niet bevestigd vermoeden van besmetting met de Britste variant.

Eerste vaccinaties

De kamerisolatie, die uit voorzorg werd ingevoerd, zal voor alle bewoners die op 28 januari negatief testen, opgeheven worden. Verdere testing zal gebeuren om kort op de bal te kunnen splelen. Alle maatregelen en beslissingen zijn het resultaat van nauw overleg met de medische experten van het Agentschap Zorg en Gezondheid en met professor Verhasselt van het UZ van Gent.

Deze besmettingen brengen de vaccinatie die ingepland stond voor maandag 25 januari niet in het gedrang. Alle bewoners en personeelsleden, behalve de twee bewoners die positief testten, zullen op maandag worden gevaccineerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.