Eerste tonnetje Hollandse Maatjes aan wal gebracht in Oostende: “Vettig, maar heerlijk van smaak”

Meter Wendy Van Wanten en burgemeester Bart Tommelein proeven de eerste Hollandse Maatjes. © FRO
Redactie KW

Met de regen als grote spelbreker werd woensdagnamiddag het eerste tonnetje met Hollandse Maatjes aan wal gebracht.

Het Maatjescomité van Oostende, onder leiding van voorzitter Glenn Dangreau, werd vergezeld, aan boord van De Broodwinner, door een vijftigtal genodigden. Het tonnetje werd aan de Visserskaai officieel overhandigd aan ‘meter’ Wendy Van Wanten en ‘peter’ Michel Follet. In stoet en met muzikale begeleiding van The Melody Makers werd het tonnetje naar de feesttent gebracht. Burgemeester Bart Tommelein kreeg de eer om, samen met Wendy Van Wanten, het eerste ‘maatje’ te proeven… achterover te slaan. “Ze zijn vettig, heerlijk van smaak, en je moet rap slikken, anders glippen ze weg, tussen je vingers”, grapte Wendy.

Bart Tommelein bekende ons dat hij een groot visliefhebber is en dat hij dikwijls de vismijn bezoekt om ook eens van de minder bekende vissoorten te proeven. “Als we Hollandse Maatjes kunnen eten, samen met ons ‘maatje’ Wendy, dan smaken ze natuurlijk super lekker!”

De nieuwe Hollandse Maatjes zijn donderdag, vrijdag en heel het komende weekend te proeven tijdens de Kaaifeesten in de feesttent aan de Visserskaai, met optredens van Wendy Van Wanten (vrijdag), de Wullok Show Girls (zaterdag), en The Silhouets (zondag). De jaarlijkse Gerard Award wordt zaterdag overhandigd aan Jeannine Maene, dansleidster en stichtster van de Wullok Show Girls.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier