Eerste toneelstukken opgevoerd in Oostende

De kinderen waren enthousiast dat ze het toneel weer op mochten.© JR
De kinderen waren enthousiast dat ze het toneel weer op mochten.© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Toneelverenigingen Studio Amici en Spiegel vzw in Oostende grijpen de versoepelingen meteen aan om hun eerste toneelstuk op te voeren voor publiek sinds maanden. Woensdagavond stonden de jonge acteurs en actrices voor het eerst sinds acht maanden op de planken in cultuurcentrum De Grote Post.

De kinderen van beide toneelgroepen brachten woensdagavond voor het eerst ‘Het geheim van vadertje groenblad’ in cultuurcentrum De Grote Post. Het was meteen ook de eerste keer dat de kinderen – met een leeftijd die varieert van 8 tot 12 jaar – kennis konden maken met het grote publiek.

In volle glorie

Regisseur Hilde Veulemans is blij dat ze eindelijk de kinderen aan het werk kan zien voor een publiek. “Doorheen de coronapandemie bleven de kinderen er steevast in geloven dat ze hun jaar ‘in volle glorie’ zouden kunnen eindigen”, vertelt Veulemans. “Na een jaar initiatie lessen vonden lesgevers Marleen Stragier en Anniek Clibouw van Studio Amici de tijd rijp om met hen een echte toneelvoorstelling op te voeren.”

Voor het verhaal reizen de kinderen verder naar het jaar 2250. “Er is geen spoor meer van de groene natuur. Met de hulp van de virtuele fee slagen ze erin de wereld haar levenskracht terug te schenken”, licht Veulemans een tipje van de sluier.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier