Eerste strandcabines krijgen plekje in Oostende

Redactie KW

Deze week is in Oostende gestart met het plaatsen van de strandcabines. In totaal worden er zo’n 900 cabines geplaatst. Bij bvba Hugo en Marc Vandevelde, die zo’n 500 cabines plaatst op het strand, merken ze meer interesse sinds de coronacrisis.

Deze week is men van start gegaan met het plaatsen van de strandcabines. Het strand moet eerst genivelleerd worden door het stad. “Deze week hebben we de eerste cabines geplaatst op het strand van Mariakerke”, vertelt Marc Vandevelde. “Het is wat afhankelijk van het weer, maar in april beginnen we dan aan het groot strand.”

Vorig jaar werd de plaatsing in heel wat kustgemeenten uitgesteld omwille van de coronamaatregelen. Dat zal dit jaar niet zo zijn. “Er is zeker meer interesse sinds de crisis, klopt”, bevestigt Marc Vandevelde. “Mensen moeten eerst een aanvraag doen bij stad Oostende om een standplaats te krijgen. Eens ze die hebben, kunnen ze dan bij ons terecht voor de huur van een cabine. Bij de stad is er een wachtlijst. Ook bij ons moeten mensen wachten.”

In april zouden de meeste strandcabines geplaatst zijn.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.