Eerste sticker van Rode Kruis Poperinge verkocht in Vleteren

Peter Coene, Myriam Alleman, Dirk Spenninck, schepen Bram Coppein en Marc Devos. © RVL
Redactie KW

Rode Kruis Poperinge gaf op maandag 15 april het symbolische startschot van de jaarlijkse stickeractie. Plaatsvervangend burgemeester, schepen Bram Coppein, was trots de eerste sticker te mogen kopen, aangezien de gemeente Vleteren afgelopen jaar de titel ‘Hartveilige Gemeente’ mocht ontvangen uit handen van Rode Kruis Poperinge.

De gemeente Vleteren is de derde gemeente in het werkgebied van de lokale Rode Kruis-afdeling die deze titel mag dragen. Eerder gingen ook Poperinge en Lo-Reninge hen voor. Vanaf donderdag 25 april trachten de Rode Kruis-vrijwilligers de stickers aan de man te brengen in het werkgebied van Rode Kruis-Poperinge. Dit werkgebied omvat naast Poperinge ook nog de gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Heuvelland (Westouter, Loker en De Klijte).

Met de opbrengst van de jaarlijkse stickeractie investeert de lokale Rode Kruis-afdeling in de opleiding van hun vrijwilligers, het organiseren van eerste hulp opleidingen en in materiaal voor de hulpdienst. Zo wordt dit jaar een deel van de opbrengst besteed aan communicatieapparatuur en de aankoop van veldbedden, die kunnen ingezet worden bij preventieve hulpacties, rampen en evacuaties.

(RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier