Eerste steenlegging vrijetijdscampus Houthulst

Redactie KW

Op 11 april werd bij de sporthal in Houthulst door burgemeester en schepenen van de gemeente de eerste steen gelegd van de nieuwe vrijetijdscampus.

Op de nieuwe campus zal plaats zijn voor cultuur, sport en er komt ook een multifunctionele feestzaal. De nieuwe campus zal 7.4 hectare omvatten en ook de sportterreinen worden heraangelegd. Er komen twee nieuwe voetbalvelden, een voetbaltribune met kantine en twee padelterreinen. Uniek is dat alle gebouwen en buitenterreinen met elkaar verbonden worden door een rood steentapijt dat refereert aan een baan uit een atletiekpiste en zich als een logische wegwijze manifesteert tussen indoor en outdoor.

De ingang van de vrijetijdscampus zal zich verplaatsen naar de Paardedreef zodat het voor bezoekers duidelijker wordt waar de campus zich bevindt. Voor de realisatie ging het gemeentebestuur een publiek-private samenwerking aan met projectontwikkelaar ION uit Waregem. De gemeente verkocht de gronden aan ION voor 1.4 miljoen euro en ION geeft de site na oplevering in erfpacht aan de gemeente. Sport Vlaanderen investeert 925.000 euro in de site.

(ACK – Foto ACK)