Eerste steen gelegd van Villa Vip in Diksmuide

Redactie KW

Villa Vip is een organisatie die doorheen Vlaanderen kleinschalige woningen voor mensen met een beperking organiseert. Het nieuwe aan het concept van Villa Vip is dat de bewoners, een tiental, samen wonen met een zorgkoppel en hun gezin.

In Diksmuide komt in de Grauwe Broedersstraat, naast de sporthal van Atheneum, zo’n woning. “De bedoeling is dat mensen met een verstandelijke beperking samen met een zorgkoppel en het gezin van het andere koppel een nieuw gezin gaan vormen”, vertelt zorgcoördinator Liesbeth De Dekker van Villa Vip.

“Het gaat om een hedendaagse fijne en kleinschalige woning waar het in de eerste plaats gezellig toeven is. Wat het uniek maakt, is dat het leven er heel gewoon verloopt, zoals dat in een gezin is. Dat het een warme thuis biedt aan de bewoners met voor iedere bewoner een eigen ruime kamer met zithoek om zich even in terug te trekken. En dat er dagelijks vers gekookt wordt, in de living samen een film kan gekeken worden en dat er in de tuin plaats is voor een moestuin en enkele dieren. De mensen met een beperking en het zorgkoppel met gezin wonen dus samen in hetzelfde huis.”

Villa Vip Diksmuide zal geopend worden in de zomer van 2020.

(AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.