Eerste spadestek voor nieuwe sporthal

Coördinerend directeur Diederik Bevernage. © (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Tussen het VTI Sint-Lucas en het Sint-Aloysiuscollege, op de site Overleie, werd gestart met de bouw van een gloednieuwe sporthal. Met het project, waaraan een prijskaartje van 2,3 miljoen euro hangt, krijgen beide scholen toegang tot ultramoderne sportvoorzieningen. “Vooral voor de leerlingen van het VTI Sint-Lucas bieden we hier een oplossing voor een knijpend probleem. Zij beschikken immers niet meer over een ruimte om binnen te sporten.” Coördinerend directeur Diederik Bevernage gaf dinsdagnamiddag de symbolische, eerste spadesteek.

Het dossier voor de bouw van het complex ligt al langer op tafel en groeide ondertussen ook verder uit. “In 2007 kregen we te horen dat onze aanvragen werden goedgekeurd en we de procedure konden starten”. De directeur toont ons het enorme braakliggende terrein waar weldra de eerste muren zullen worden opgetrokken. “We sleutelden verder aan de plannen en kwamen tot een finale versie voor een hal van 2000 vierkante meter. Doordat we alles kaderen binnen de werking van de volledige scholengroep, kon een stevig budget worden voorzien zodat zowel het VTI als het college het complex zullen kunnen gebruiken. Er worden bijvoorbeeld 3 basketbalterreinen voorzien, waardoor niemand elkaar voor de voeten zal lopen.”

Grote constructies vergen een groot budget en bij de bouw van de sporthal is dit niet anders. “Het becijferde bedrag kwam neer op 2,3 miljoen euro waarvan 60% afkomstig is uit subsidies” gaat Diederik verder. “Dat is net de kracht van een scholengroep zoals de onze. Investeringen vallen onder 1 koepel waardoor we steeds heel wat gewicht in de schaal kunnen werpen. De bouw van het nieuwe houtatelier loopt als een trein, we starten hier met het optrekken van een sporthal en ook in Wevelgem en Wervik zijn projecten zich volop aan het manifesteren.”

Het einde van de werken is voorzien voor september 2021 al blijft de directeur voorzichtig met voorspellingen. “We hopen natuurlijk dat we voor aanvang van schooljaar 2021 het complex officieel kunnen openen” sluit hij af. “Hopelijk kan het zelfs sneller al moeten we altijd rekening houden met onvoorziene omstandigheden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.