De nieuwbouw, die wordt opgetrokken aan de Kalkhovestraat op de bedrijven- en kantorensite Zeven West, verenigt alle diensten die momenteel nog altijd verspreid zijn op verschillende locaties. De zone omvat naast Waregem ook Anzegem, Zwevegem, Avelgem en Spiere-Helkijn.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem (Waregem) verduidelijkte tijdens een korte plechtigheid dat ligging en bereikbaarheid doorslaggevend waren. "Het gebouw zal vlot bereikbaar zijn, onder andere langs de E17. Het is gelegen langs heel toegankelijke verbindingen die direct aansluiten op de belangrijkste wegen binnen de zone. De nieuwbouw was meer dan nodig, dringend zelfs. Moderne celinfrastructuur, verhoorlokalen die beantwoorden aan de Salduz-wetgeving, een beveiligd wagenpark: dat is er momenteel niet, maar straks wel."

Een 3D-visualisatie van het nieuwe gebouw. © GF

"Het gebouw zal plaats bieden aan 196 personeelsleden", besluit de burgemeester van Waregem. "Momenteel zijn er 154 in dienst en straks komen daar nog een negental bij. Maar wij houden rekening met de toekomst en voorzien ook dat we op de nieuwbouw nog twee extra verdiepingen kunnen zetten." (DJW)

De nieuwbouw, die wordt opgetrokken aan de Kalkhovestraat op de bedrijven- en kantorensite Zeven West, verenigt alle diensten die momenteel nog altijd verspreid zijn op verschillende locaties. De zone omvat naast Waregem ook Anzegem, Zwevegem, Avelgem en Spiere-Helkijn. Burgemeester Kurt Vanryckeghem (Waregem) verduidelijkte tijdens een korte plechtigheid dat ligging en bereikbaarheid doorslaggevend waren. "Het gebouw zal vlot bereikbaar zijn, onder andere langs de E17. Het is gelegen langs heel toegankelijke verbindingen die direct aansluiten op de belangrijkste wegen binnen de zone. De nieuwbouw was meer dan nodig, dringend zelfs. Moderne celinfrastructuur, verhoorlokalen die beantwoorden aan de Salduz-wetgeving, een beveiligd wagenpark: dat is er momenteel niet, maar straks wel.""Het gebouw zal plaats bieden aan 196 personeelsleden", besluit de burgemeester van Waregem. "Momenteel zijn er 154 in dienst en straks komen daar nog een negental bij. Maar wij houden rekening met de toekomst en voorzien ook dat we op de nieuwbouw nog twee extra verdiepingen kunnen zetten." (DJW)