https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eerste soloalbum voor Ricardo (19) onder artiestennaam Henry Nery

Ricardo Vervenne. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

De 19-jarige Ricardo Vervenne uit Marialoop bracht deze week in Theater Malpertuis zijn allereerste soloalbum Hidden Obstacles uit en dat onder de artiestennaam Henry Nery. Het is een reis geworden langsheen Ricardo’s kinder- en jeugdjaren. “Zeventien nummers die mijn verhaal vertellen.”

Marialopenaar Ricardo Vervenne (19) zit momenteel in zijn tweede jaar aan het RITCS in Brussel. Hij droomt ervan om filmregisseur te worden. “Film is een passie”, vertelt hij, “maar ook mijn muziek maakt een belangrijk deel van mijn leven uit.”

Ricardo speelt al jaren piano en begon gaandeweg aan eigen nummers te sleutelen. Tijdens het afgelopen coronajaar groeide het idee om een eerste soloalbum uit te brengen. “Het idee zat al een viertal jaar in mijn achterhoofd en de eerste nummers had ik al klaar. Maar alles is gaandeweg beginnen te rijpen en ik heb ook veel weer weggegooid”, geeft hij mee. “Door covid was ik op mezelf aangewezen om dit album te maken, wat betekent dat ik alles zelf deed om tot het eindproduct te komen. Zo leerde ik bijvoorbeeld drums en ukelele spelen. Ik ben dan ook erg trots dat dit helemaal mijn album is geworden en dat ik zoveel heb bijgeleerd.”

Persoonlijk verhaal

Het resultaat is Hidden Obstacles geworden, een conceptalbum met 17 nummers. “Ik liet me voor mijn eigen muziek vooral inspireren door de rock- en popmuziek uit de jaren 60 en 70. De liedjes vertellen eigenlijk het verhaal van de voorbije jaren en vloeien mooi in elkaar over. Voor mij is dit zo’n beetje een hoofdstuk afsluiten en aan een nieuw deel in mijn leven beginnen. De songs zijn dus heel persoonlijk geworden. Daarom is het extra spannend om ze op het grote publiek los te laten.”

De cd wordt uitgebracht onder Ricardo’s artiestennaam Henry Nery, een naam die een bijzondere betekenis heeft. “Ze is ontleend aan mijn beide grootvaders. De ene heette Henry, de andere had Nery als familienaam. Ik heb nochtans heel lang nagedacht over een artiestennaam en verschillende dingen geprobeerd. Maar Henry Nery klinkt voor mij heel internationaal, zowel voor mijn muziek- als filmprojecten.”

Variatie

Hidden Obstacles smaakt trouwens nu al naar meer. “Ik ben al bezig aan een tweede album”, glimlacht de singer-songwriter. “Er zijn toch al een zevental liedjes klaar en er staat ook al een nieuwe single te wachten. Die klinkt helemaal anders dan de muziek op mijn eerste album. Zo kan ik ook meteen tonen hoe gevarieerd mijn muziek is.”

In de loop van de maand oktober verschijnt het album Hidden Obstacles van Henry Nery als digipack cd en op verschillende streamingplatformen. (LDW)

Meer info: https://vi.be/platform/henrynery.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.