https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eerste single van Cherry is meteen oorwurm

Balthasar Roussel en Robin Jonckheere zijn Cherry. (foto GF)
Balthasar Roussel en Robin Jonckheere zijn Cherry. (foto GF)
Redactie KW

De kersverse groep Cherry heeft net zijn eerste single ‘I’m Sorry’ uit. “Het gaat over hoe het zou zijn om je eigen moeder te daten in de jaren 80. Je moet ons dus niet serieus nemen”, lachen makers Robin Jonckheere en Balthasar Roussel.

Robin Jonckheere en zijn beste maat Balthasar Roussel zijn allebei 18. Ze genieten een opleiding aan de Brugse Kunsthumaniora. Hun liefde voor muziek en het maken ervan is het smeedijzer. “We hebben elkaar gevonden door onze liefde voor muziek”, vertelt Balthasar. “Aan de schoolpoort staan we samen ongelooflijk te ‘viben’. Zo zijn we eigenlijk heel close geworden. We verschillen een beetje van muzieksmaak, maar het is leuk om die smaken samen te laten vloeien.”

The Voice Kids

“We maken muziek die alle kanten uit kan gaan”, pikt Robin in, die in 2017 in de top 3 van The Voice Kids eindigde. “We hebben een voorliefde voor R&B, old school hiphop, funk en rock. Onze muziek is daar een mix van.

Na zijn deelname aan The Voice Kids zei hij dit aan onze krant: “Later zou ik het allerliefst professioneel zanger/muzikant willen worden of producer. Ik ben nu voor 100 procent zeker dat ik een muzikale carrière wil uitbouwen. Zelf nummers schrijven, alles zelf doen en alles zelf in handen houden.” Samen met Balthasar maakte hij nu zijn eerste plaat, een uitloper van een schoolproject.

Impulsief

Cherry is heel impulsief ontstaan. “ Door het wegvallen van de 100-dagenshow was er een livestream. We wilden daar wel deel van uitmaken. Uiteindelijk heb ik samen met Balthasar besloten om het nummer ‘I’m sorry’ te maken puur voor de fun. De song is in een week afgemaakt van begin tot eind. Het is ongelooflijk goed uitgedraaid. We zijn echt opgewonden om hier iets meer mee te doen.”

Het nummer ‘I’m sorry’ is duidelijk in een vlot tempo gemaakt. “Het leunt aan bij de muziek van de jaren 80. Het gaat over hoe het zou zijn om je eigen moeder te daten in de 80’s. Je moet ons dus niet al te serieus nemen”, aldus Robin. “We gaan voor humor die de grens net niet overschrijdt. We zijn echt niet van plan om een genre te plakken op Cherry. Onze volgende single wordt waarschijnlijk een R&B-single. Daarna kunnen we wel zien of we iets doen rond hip-hop of punk of rock ”, besluiten de jongelui. (PVH)

Beluister hier de single op YouTube.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.