Eerste reactie van Olivier Vandecasteele na vrijlating: “Steun van de voorbije 15 maanden heeft me ontroerd, merci!”

Bij zijn aankomst in Melsbroek vloog Olivier Vandecasteele in de armen van zijn moeder. © Belga
Redactie KW

Olivier Vandecasteele had zondagmorgen een persoonlijke boodschap voor de tientallen mensen, die voor hem kwamen lopen op de wedstrijd ‘20 km door Brussel’. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Boezemvriend Olivier Van Steirtegem kwam de deelnemers een boodschap van Olivier Vandecasteele voorlezen. “Het gaat goed met hem, hij heeft goed geslapen”.

De boodschap van de ngo-medewerker uit Oostduinkerke luidde als volgt: “Beste vrienden, Ik wil jullie even toespreken om te vertellen hoeveel jullie deelname aan de 20 kilometer voor mij betekent. Sinds mijn terugkeer naar België ontdek ik elk uur hoe groot de omvang van de steun was gedurende 15 maanden, bij de brede bevolking. Dat heeft me ten zeerste ontroerd. Het brengt me verschillende keren per dag tot tranen toe. In één woord: merci!”

“Ik heb heel veel zin om bij jullie te zijn. Maar ik moet mijn verplaatsingen en contacten nog beperken, om een normaal leven te kunnen oppikken. Men heeft me dat aangeraden, en ik wil de adviezen van de experts zo nauwgezet mogelijk opvolgen. Ik wil de eerste 48 uur dus bij mijn familie doorbrengen, en me medisch laten opvolgen. Laten we het langs de goeie kant bekijken. Dat wil zeggen dat ik uitrust, om in de nabije toekomst met jullie feest te kunnen vieren”, klonk de boodschap.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier