Eerste postcorona gidsbeurt in Ieper

De vier dames gingen op stap met een stadsgids met inachtname van beschermende maatregelen tegen het coronavirus. © foto EF
Redactie KW

Zaterdagnamiddag gaf stadsgids Jeroen Pollet de eerste gidsbeurt in het postcorona tijdperk te Ieper.

De familie Dejonckheere uit Beselare had een trip ‘Mysterieus Ieper’ geboekt. De laatste gidsbeurt die te Ieper doorging was op 29 februari en Jeroen is blij dat hij terug aan het werk kan. “Voorlopig is het de enige gidsbeurt die geboekt is voor de maand juni, maar samen met de Toeristische Dienst wordt gehoopt dat dit terug de start is van een levendig Ieper”, aldus Jeroen.

“De buitenlanders zijn momenteel nog niet aanwezig. Reden te meer dat dit voor de lokale bevolking een trigger kan zijn om ook eens zo’n gidsbeurt in Ieper te boeken”, gaat Fernand Vanrobaeys verder. Er wordt ook nagedacht over een arrangement dat zou worden uitgewerkt en waarbij een wandeling zou worden aangeboden bij een logies te Ieper.

Gidsbeurten met groepen tot twintig personen zijn toegelaten, mits inachtname van de social distancing en het dragen van een mondmasker. De gids draagt ook een shield.

(EF/ foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier