Woensdagavond werden directie en bestuur op de hoogte gesteld van het nieuws dat een medewerker van het woon- en zorgcentrum een positieve test had afgeleverd. Donderdag werden medewerkers en familieleden van alle bewoners daarvan geïnformeerd.

Overleg met agentschap

"Wij hebben daaromtrent overlegd met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid", zegt algemeen directeur Wouter Accou. "De ziektesymptomen zijn enkele dagen na de laatste werkdag van de medewerker vastgesteld. Op woensdag 18 maart was de medewerker nog op dienst, tijdens het weekend werd een dokter gecontacteerd en op woensdag 25 maart is dan de positieve test gekomen. Wij achten de kans heel klein dat ons personeelslid de besmetting binnen de muren van ons woon- en zorgcentrum heeft opgelopen. Enkele zwaar zieke bewoners werden ondertussen immers getest en die resultaten waren negatief. Momenteel gaat het goed met de gezondheid van onze bewoners, ook die van de afdeling waar de medewerker meestal actief is. Er is dus geen reden om te denken dat er momenteel een verspreiding van het virus in wzc 't Hoge aan de gang is. Dat is voor ons alvast een geruststelling."

Uitbraak

Of dit woon- en zorgcentrum voldoende beschermend materiaal in huis heeft voor mocht er op een dag toch een uitbraak zijn, vragen we aan Wouter Accou. "Wij hebben een voorraad aan chirurgische maskers, schorten en handgels in huis", stelt hij. "Vandaag, vrijdag 27 maart, werd zelfs nog een extra bestelling geplaatst. Omdat wij nog geen coronabewoners moeten verzorgen, zit dat heel beschermend materiaal nog veilig opgeborgen. Maar mocht het nodig zijn, is het onmiddellijk ter beschikking van het zorgpersoneel."

(Anne Bovyn)

Woensdagavond werden directie en bestuur op de hoogte gesteld van het nieuws dat een medewerker van het woon- en zorgcentrum een positieve test had afgeleverd. Donderdag werden medewerkers en familieleden van alle bewoners daarvan geïnformeerd. "Wij hebben daaromtrent overlegd met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid", zegt algemeen directeur Wouter Accou. "De ziektesymptomen zijn enkele dagen na de laatste werkdag van de medewerker vastgesteld. Op woensdag 18 maart was de medewerker nog op dienst, tijdens het weekend werd een dokter gecontacteerd en op woensdag 25 maart is dan de positieve test gekomen. Wij achten de kans heel klein dat ons personeelslid de besmetting binnen de muren van ons woon- en zorgcentrum heeft opgelopen. Enkele zwaar zieke bewoners werden ondertussen immers getest en die resultaten waren negatief. Momenteel gaat het goed met de gezondheid van onze bewoners, ook die van de afdeling waar de medewerker meestal actief is. Er is dus geen reden om te denken dat er momenteel een verspreiding van het virus in wzc 't Hoge aan de gang is. Dat is voor ons alvast een geruststelling."Of dit woon- en zorgcentrum voldoende beschermend materiaal in huis heeft voor mocht er op een dag toch een uitbraak zijn, vragen we aan Wouter Accou. "Wij hebben een voorraad aan chirurgische maskers, schorten en handgels in huis", stelt hij. "Vandaag, vrijdag 27 maart, werd zelfs nog een extra bestelling geplaatst. Omdat wij nog geen coronabewoners moeten verzorgen, zit dat heel beschermend materiaal nog veilig opgeborgen. Maar mocht het nodig zijn, is het onmiddellijk ter beschikking van het zorgpersoneel." (Anne Bovyn)