Joceline Mahieu, verantwoordelijke van het dierenasiel: "Het betreft een bruinwit katje dat verloren liep in Proven. Het werd hier binnengebracht door mensen die het zelf niet in huis konden nemen, omdat ze twee grote honden hebben. Het dier zat hier twee weken, en via Facebook vonden we een adoptiegezin. Ondertussen werd de poes door ons gechipt, gevaccineerd en gesteriliseerd. Het adoptiegezin moest 100 euro betalen, maar dat bedrag dekt niet eens de door ons gemaakte kosten. De rest wordt betaald door het asiel."

Glenn en Aliene: "Wij kozen ervoor om dit katje een tweede kans te geven, liever dan een jong uit een nieuw nest te halen. We gaven haar de naam Gusto. Maar de poes kregen we niet zomaar. We moesten eerst een strenge vragenlijst beantwoorden, waarin we bewezen dat we wel degelijk grote interesse hadden, en dat we het diertje goed zouden verzorgen. In het contract staat ook dat we onaangekondigd adoptiebezoek kunnen krijgen. We hebben er lang naar uitgekeken, want oorspronkelijk zou het asiel openen vorig jaar in augustus, maar dat werd dus maanden later. Wij hebben geen andere huisdieren."

Tijdens de weekends werd de poes tijdelijk verzorgd door vrijwilligers Laurent Slembrouck en Valerie Vanhille. De nieuwe adoptieouders kregen van schepen Kris Notebaert (CD&V) een geschenkmand met dierenvoeding en -speeltjes. Momenteel is nog een Jack Russel, die al een maand in het asiel verblijft, op zoek naar een nieuw baasje. Het dierenasiel Poezewoef, een samenwerking tussen Poperinge, Vleteren, Heuvelland en Mesen, is gehuisvest langs de Ouderdomseweg 9C in Poperinge.

(AHP - foto MD)

Joceline Mahieu, verantwoordelijke van het dierenasiel: "Het betreft een bruinwit katje dat verloren liep in Proven. Het werd hier binnengebracht door mensen die het zelf niet in huis konden nemen, omdat ze twee grote honden hebben. Het dier zat hier twee weken, en via Facebook vonden we een adoptiegezin. Ondertussen werd de poes door ons gechipt, gevaccineerd en gesteriliseerd. Het adoptiegezin moest 100 euro betalen, maar dat bedrag dekt niet eens de door ons gemaakte kosten. De rest wordt betaald door het asiel."Glenn en Aliene: "Wij kozen ervoor om dit katje een tweede kans te geven, liever dan een jong uit een nieuw nest te halen. We gaven haar de naam Gusto. Maar de poes kregen we niet zomaar. We moesten eerst een strenge vragenlijst beantwoorden, waarin we bewezen dat we wel degelijk grote interesse hadden, en dat we het diertje goed zouden verzorgen. In het contract staat ook dat we onaangekondigd adoptiebezoek kunnen krijgen. We hebben er lang naar uitgekeken, want oorspronkelijk zou het asiel openen vorig jaar in augustus, maar dat werd dus maanden later. Wij hebben geen andere huisdieren."Tijdens de weekends werd de poes tijdelijk verzorgd door vrijwilligers Laurent Slembrouck en Valerie Vanhille. De nieuwe adoptieouders kregen van schepen Kris Notebaert (CD&V) een geschenkmand met dierenvoeding en -speeltjes. Momenteel is nog een Jack Russel, die al een maand in het asiel verblijft, op zoek naar een nieuw baasje. Het dierenasiel Poezewoef, een samenwerking tussen Poperinge, Vleteren, Heuvelland en Mesen, is gehuisvest langs de Ouderdomseweg 9C in Poperinge. (AHP - foto MD)