Eerste plantdag in ‘Tuin van Adem en Eten’ in Sint-Denijs is groot succes

© GV
Redactie KW

Zondag werd de eerste plantdag georganiseerd in de ‘Tuin van Adem en Eten’ in Sint-Denijs. Er kwamen zo’n 50 mensen opdagen om het werk wat lichter te maken.

Steffi Desmet, voorzitter van de ‘Tuin van Adem en Eten’, was zondag in haar nopjes. De Tuin van Adem en Eten is het voedselbos dat er komt op 1ha grond die door de intercommunale Leiedal ter beschikking werd gesteld voor natuurontwikkeling.

De eerste plantdag was meteen een succes. “Vooreerst dienden er 1.800 stuks plantgoed in de grond gestopt te worden, een stuk meer dan aanvankelijk verwacht omdat we enkele overschotten kregen van bepaalde instanties. Anderzijds kwamen er meer mensen dan we verwacht hadden een handje toesteken. We hadden gehoopt op een dertigtal mensen, maar het werden er een vijftigtal.”

Door die vele helpende handen ging het werk ook een stuk vlugger. Men had een ganse dag werk voorzien, maar nu kon men tegen de middag letterlijk en figuurlijk hun schop afkuisen. De volgende activiteit is op zondag 29 maart in en om OC Ter Streye. Dan worden allerlei zaken georganiseerd met het doel om fondsen te werven.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.