Eerste openluchthuwelijk in Oostende is voor Marc en Conny: “Veel leuker dan in de gewone trouwzaal”

Het pasgehuwd koppel, schepen Hina Bhatti en Onno van Gelder Jr. © JRO
Redactie KW

Zaterdag vond het eerste openluchthuwelijk plaats in Oostende. De eer viel te beurt aan Oostendenaars Marc Schippers (50) en Conny Van Renterghem (46).

Normaal worden alle huwelijken in Oostende voltrokken in de Alice Freyzaal in het Oostendse stadhuis. Wettelijk gezien moet een huwelijk voltrokken worden op grond van het stadhuis. Om elkaar op een andere plaats trouw te beloven, is een herziening van het huwelijksreglement nodig.

Het was schepen van Burgerlijke Stand, Hina Bhatti (Open VLD), die de openluchthuwelijken het leven inriep in de badstad. “Steeds vaker kregen we de vraag van koppels of ze hun jawoord eventueel in openlucht zouden kunnen geven”, vertelt de schepen. “Daarom zochten we, op vraag van de Oostendenaars, naar een oplossing. Wie tegenwoordig in het huwelijksbootje wil stappen tijdens de zomermaanden kan dat doen met zicht op de Mercator of in de binnentuin van het stadhuis. Op andere locaties trouwen, kan momenteel nog niet, maar we zijn ermee bezig om ook dat in de toekomst te kunnen aanbieden aan onze inwoners.”

Warm weer

Trouwen in openlucht kon vanaf 1 augustus. Op zaterdag 7 augustus stapten Oostendenaars Marc Schippers en Conny Van Renterghem in het huwelijksbootje. Zij kozen ervoor om in openlucht te trouwen. Ze hadden alvast geluk met het weer. “We trouwden om 11 uur en dan was het al goed warm”, lacht Marc, vlak nadat hij zijn Conny eeuwige trouw had beloofd. Marc en Conny leerden elkaar twee jaar geleden via het internet kennen. “Er was meteen een klik”, vervolgt Marc. “Het is uiteraard mooi meegenomen dat we op deze schitterende locatie konden trouwen. Dat is veel leuker dan in de gewone trouwzaal.” (lacht)

Auteur, dichter en verteller Onno van Gelder Jr. werd uitgenodigd om een van de huwelijksgedichten voor te lezen aan het pasgehuwde koppel. Er werd een bundel opgesteld met gedichten die door Oostendenaars via een wedstrijd kon ingestuurd worden. Bij elk huwelijk komt een van die gedichten aan bod. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier