Eerste Oostkamps huwelijk in openlucht voltrokken

Het koppel Matthias Boels en Ellen Vandamme, schepen van Burgerzaken Katrien Talloen en ambtenaar van de burgerlijke stand Geert Gellinck. © PH
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van 18 juni werd het Sint-Pietersplein toegevoegd als externe locatie waar het voltrekken van huwelijken kan tijdens de periode van juni tot en met eind oktober 2020. Matthias Boels (43) en Ellen Vandamme (35) waren vandaag het eerste koppel dat van dit voorrecht gebruik maakte.

De coronacrisis noopt tot enige creativiteit. Op beleidsvlak is dat niet anders. Daarom kunnen huwelijken naast de mooie raadzaal van het oude gemeentehuis of het veel minder populaire OostCampus, nu ook voltrokken op het Sint-Pietersplein achter de kerk. “Ellen en Matthias die in de Veldhoekstraat in Waardamme wonen, waren enthousiast om hier te trouwen”, vertelt de vader van Ellen. “Men moet creatief zijn in deze tijden.”

Geen mondmaskers, wel afstand

“In deze uitzonderlijke tijden is dit de beste locatie”, vult schepen van Burgerzaken, Katrien Talloen, aan. “Onder deze shelter op het plein kunnen we alvast veel ruimte creëren en de coronamaatregelen perfect uitvoeren. Mondmaskertjes zijn hier ook niet verplicht, maar er moet wel de nodige afstand behouden worden. De stoelen staan ook wat verspreid per bubbel. Een afsluitende receptie aangeboden door de gemeente is nu ook al weer mogelijk, maar ook hier letten we er op dat de mensen neerzitten en dat de glaasjes fruitsap of bubbels naar de bubbels worden gebracht. Ambtenaar van de burgerlijke stand Geert Gellinck toonde zich een volleerde ober.”

“Liefde is een hindernissenparcours waar je voor elkaar moet vechten met vallen en opstaan”, stelt schepen Katrien Talloen. “Als koppel hebben jullie elkaar vier jaar geleden leren kennen op het werk tussen de avocado’s. Matthias is samen met zijn broer en vader aandeelhouder van het bedrijf Syros NV uit Wingene, dat gespecialiseerd is in import van avocadoproducten.”

Geen honeymoon

“Het koppel is drie jaar samen, pendelde een tijdje tussen Gent en Jabbeke en woont nu twee jaar in Waardamme, het geografisch centrum van de gemeente Oostkamp”, vertelt de schepen er graag met een knipoog bij omdat ze daar ook gesetteld is. “Ellen en Matthias delen de liefde om dingen te creëren in het dagelijkse leven, ten volle te genieten van eigen verwezenlijkingen en geprikkeld te worden door uitdagingen om nieuwe dingen te ontdekken. Ze reizen ook heel graag. Ik wens hen dan ook van harte veel geluk in de toekomst.”

Dat reizen zal er dit jaar echter niet in zitten. De honeymoon en ook het huwelijksfeest zijn uitgesteld naar volgend jaar in de hoop dat er dan natuurlijk veel meer mogelijk is. Morgen, zaterdag, is er al een tweede trouwkoppel te gast op het Sint-Pietersplein.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier