Op donderdag 12 maart werden Miquel Lagae (29) en Jolien Beuselinck (28) uit de Keibergstraat in Ichtegem de trotse ouders van een eerste kindje: Jorieke. Door de huidige coronacrisis kan het jonge gezin geen bezoek ontvangen, maar toch slaagden ze erin om de vreugde te delen met hun naasten. "Op de kamer mochten we niemand ontvangen, in het belang van ieders gezondheid", legt Miquel uit. "Toen we op dinsdag 17 maart naar huis vertrokken met ons dochtertje, werd ons ook ten zeerste afgeraden om thuis bezoek te ontvangen. Dus hebben we het maar op een ludieke manier aangepakt. Zo konden onze ouders bijvoorbeeld hun kleinkind toch bewonderen. Jorieke werd figuurlijk met open armen ontvangen, maar letterlijk gebeurde dat dus niet."

Ook de ouders van Jolien, Rita Vandaele en Guido Beuselinck, brachten Jorieke al een bezoekje. Uiteraard vanaf een veilige afstand., gf
Ook de ouders van Jolien, Rita Vandaele en Guido Beuselinck, brachten Jorieke al een bezoekje. Uiteraard vanaf een veilige afstand. © gf

"We leefden aanvankelijk op een roze wolk, maar een dag na de geboorte werden we langs alle kanten overspoeld door coronanieuws", aldus Miquel en Jolien. "Zelf voelden we de impact en bezorgdheid minder, omdat we nog in onze beschermde bubbel zaten. Dat gevoel verminderde wel als je zag hoe iedereen mondmaskers droeg op de afdeling en door het feit dat we ook zelf een mondmasker moesten dragen bij onze pasgeboren dochter. 'Wow, wat volgt er nog allemaal', vroegen we onszelf af. Nu we thuis zijn, kunnen we het wel aan. Behalve het bezoek aan de winkel misschien, dat hadden we minder erg verwacht... (lacht). Onze familie vraagt zich natuurlijk wel af wanneer ze Jorieke voor het eerst kunnen vertroetelen in hun armen, maar haar gezondheid gaat voor.

Ondanks de coronacrisis leeft het jonge gezin momenteel op een roze wolk., gf
Ondanks de coronacrisis leeft het jonge gezin momenteel op een roze wolk. © gf
Op donderdag 12 maart werden Miquel Lagae (29) en Jolien Beuselinck (28) uit de Keibergstraat in Ichtegem de trotse ouders van een eerste kindje: Jorieke. Door de huidige coronacrisis kan het jonge gezin geen bezoek ontvangen, maar toch slaagden ze erin om de vreugde te delen met hun naasten. "Op de kamer mochten we niemand ontvangen, in het belang van ieders gezondheid", legt Miquel uit. "Toen we op dinsdag 17 maart naar huis vertrokken met ons dochtertje, werd ons ook ten zeerste afgeraden om thuis bezoek te ontvangen. Dus hebben we het maar op een ludieke manier aangepakt. Zo konden onze ouders bijvoorbeeld hun kleinkind toch bewonderen. Jorieke werd figuurlijk met open armen ontvangen, maar letterlijk gebeurde dat dus niet.""We leefden aanvankelijk op een roze wolk, maar een dag na de geboorte werden we langs alle kanten overspoeld door coronanieuws", aldus Miquel en Jolien. "Zelf voelden we de impact en bezorgdheid minder, omdat we nog in onze beschermde bubbel zaten. Dat gevoel verminderde wel als je zag hoe iedereen mondmaskers droeg op de afdeling en door het feit dat we ook zelf een mondmasker moesten dragen bij onze pasgeboren dochter. 'Wow, wat volgt er nog allemaal', vroegen we onszelf af. Nu we thuis zijn, kunnen we het wel aan. Behalve het bezoek aan de winkel misschien, dat hadden we minder erg verwacht... (lacht). Onze familie vraagt zich natuurlijk wel af wanneer ze Jorieke voor het eerst kunnen vertroetelen in hun armen, maar haar gezondheid gaat voor.