Eerste online Lokaalmarkt erg succesvol in Brugge

Tevreden gezichten bij het afhalen van producten op de Lokaalmarkt Brugge, na online bestellingen. Een succesvol experiment. (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Deze week konden de klanten van de Lokaalmarkt in Brugge voor het eerst online groenten, fruit en zuivelproducten bij lokale boeren bestellen. Dat bleek een succes, want 125 klanten haalden op vrijdag 27 maart hun bestellingen op in de voormalige kerk in de Karel van Manderstraat in Sint-Kruis.

Omwille van de verstrenge, hygiënische veiligheidsmaatregelen in deze coronatijden moest ook de Lokaalmarkt in Brugge, die voorlopig op vrijdagnamiddag een wekelijks onderkomen gevonden heeft in de ontwijde kerk in de Karel van Manderstraat in Sint-Kruis, haar deuren sluiten. Maar de organisatoren toonden zich creatief en zetten een systeem van online bestellingen op.

Cibe Vandewalle, coördinator van de Lokaalmarkt, blikt tevreden terug op dit nieuwe, Brugse initiatief: “Er hebben 125 Bruggelingen online besteld. Dat is een succes. Ik stel vast dat de klanten online meer groenten, fruit en zuivelproducten bestellen, dan wanneer ze naar de Lokaalmarkt kwamen. ‘t Is niet dat ze naar huis gaan met één kilo aardappelen en twee komkommers.”

“Eerder al konden klanten online bestellen voor de Lokaalmarkten in Gent en Roeselare. We voerden het deze week Brugge in, ook Deerlijk en Heule volgen. In Brugge konden de klanten verse en gezonde producten van 17 lokale landbouwers aankopen. Ik heb echt de indruk dat ze ons als een goed alternatief zien voor de supermarkt. En ‘t is gemakkelijk: alle producten liggen al gesorteerd in een bak.”

Info: www.lokaalmarkt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier