Eerste nieuwjaarsreceptie in twee jaar lokt massa volk naar Wellingtonrenbaan in Oostende

Een bomvolle zaal op de Wellingtonrenbaan luisterde naar de toespraak van burgemeester Bart Tommelein. © PETER MAENHOUDT
Dany Van Loo

Nadat corona de voorbije jaren stokken in de wielen stak, vond zondag op de Wellingtonrenbaan in Oostende opnieuw de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. En dat was meteen een schot in de roos. “2022 was geen gemakkelijk jaar.”

Tweeduizend bewoners en tweedeverblijvers hieven het glas op het nieuwe jaar. Een bomvolle zaal op de Wellingtonrenbaan luisterde naar de toespraak van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) die 2022 omschreef als geen gemakkelijk jaar.

Karakter

“Maar als ik 2022 in één woord moet samenvatten, dan is het karakter”, klonk het. “Dat is wat de Oostendenaars hebben getoond. Zo was 13 oktober een gitzwarte dag. De gasontploffing in het centrum van onze stad zal nog lang blijven nazinderen. Velen zullen zich nog tientallen jaren later herinneren waar ze op precieze moment waren.”

Karakter liep als rode draad doorheen de toespraak. “Karakter zoals de ondernemers uit de Oostendse Christinastraat met alle mogelijk middelen hun zaak proberen door te zetten. Karakter is zoals Lucien, het sociaal project van Duinhelm”, gaf de burgemeester als voorbeelden.

Meer orde en veiligheid

Bart Tommelein blikte ook vooruit naar 2023. “We gaan voluit voor meer orde en veiligheid. We investeren in afvalstraten en afvalbakken. Niet de handhaving is onaanvaardbaar, het gedrag van de overtreder is dat wel.”

“We gaan ook voluit voor de aanpak van armoede: dat blijft een topprioriteit. Ook gaan we voluit voor erfgoed. De Amandine wordt volledig opgeknapt en de Koninklijke Stallingen worden eindelijk volledig gerestaureerd. Er komt ook een oplossing voor de Thermen.”

Tommelein wees verder onder meer op de talrijke topevenementen die de stad organiseert. Tijdens de receptie werden ook de prijzen van Oostende Fonkelt uitgereikt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier