Eerste Memorial Thibault Joncheere

Vlnr: Elias Jonniaux, Marc Joncheere (Vader van Thibault), Gauthier Joncheere (broer van Thibault), Johan Broucke en Sam De Kreyger. Elias en Sam zijn goede vrienden van Thibault. © (Foto JR)
Redactie KW

In Oostende werd zondag voor het eerst de windsurfwedstrijd Memorial Thibault Joncheere georganiseerd op de Spuikom. Thibault overleed op 20-jarige leeftijd ten gevolge van een valpartij met zijn fiets in Gent, waar hij studeerde. Hij was een gepassioneerd surfer en lid van surfclub VVW Inside Outside.

De BIC en Masters windsurfwedstrijd bestaat al veel langer, maar door het overlijden van Thibault werd beslist om er een jaarlijkse herdenkingswedstrijd van te maken. Thibault was een ervaren surfer en was graag gezien bij de surfclub. Tot het noodlot toesloeg… Tijdens de nacht van 20 op 21 februari kwam hij ten val met zijn fiets en werd hij met een schedelbreuk en een hersenbloeding overgebracht naar het ziekenhuis. Twee dagen later kreeg de familie een telefoontje… Thibault had het niet gehaald. Ook bij zijn vrienden van de surfclub sloeg het nieuws in als een bom. Johan Broucke, Thibault’s trainer bij de surfclub vond het de plicht van de surfclub om tijdens de wedstrijd een jaarlijkse herdenking voor Thibault te organiseren. “Vroeger heette de wedstrijd de BIC Techno en Masters Cup. We wilden als club iets doen voor Thibault en zijn familie. Daarom riepen we de memorial Thibault Joncheere in het leven”, vertelt een zichtbaar geëmotioneerde trainer.”

Elke deelnemer van de wedstrijd hing een witte wimpel in het zeil. Na de wedstrijd werd Thibault nog herdacht op het water. Alle deelnemers van de wedstrijd vormden een cirkel met hun plank in het water en hielden elkaars hand vast. Daarna volgde een minuut stilte om vervolgens 20 witte ballonnen op te laten, een voor elke jaar waarin Thibault heeft geleefd.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier