Eerste marathon van de Gavers in Deerlijk en Harelbeke is een succes

© DRD
Redactie KW

Een 40-tal sportievelingen tekende present voor de eerste uitgave van de marathon van de Gavers in Deerlijk en Harelbeke.

“Het verhaal is dat we met enkele vrienden (nog) eens een marathon wilden lopen”, verduidelijkt Bert Destoop. “En omdat er niet onmiddellijk iets passend te vinden was op de loopkalender, hebben wij zelf een datum vooropgesteld en zijn we beginnen trainen. Het plan groeide om vier toeren te lopen rond de Gavers, met de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug als centraal punt. Op die manier was het mogelijk om 10,5 km, een halve marathon of ruim 30 km te lopen.”

Het evenement werd gecoördineerd vanuit Uzien, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van de fiets- en voetgangersbrug en waar alle voorzieningen aanwezig zijn. “Het werd een groot succes, de start van iets moois misschien, de marathon van de Gavers”, gaat Bert Destoop verder. “Zonder reclame te maken, verscheen een veertigtal lopers aan de start. Natuurlijk hielp het goede weer om er een extra leuke dag van te maken. Het initiatief krijgt naar alle waarschijnlijkheid een vervolg in 2020. Deerlijk verbinden met beweging… als dat niet leuk is.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier