Eerste Kortrijkse tattooconventie lokt 2.400 bezoekers

© (Foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De eerste editie van Ink-Town vond dit weekend plaats in de Kortrijkse Xpo. De conventie was met 2.400 bezoekers en 110 artiesten meteen een schot in de roos. De organisatie en deelnemers blikken tevreden terug. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar”, aldus organisatrice Cindy Frey.

Wie al jaren twijfelde om al dan niet een tatoeage te laten zetten, moest dit weekend in Kortrijk Xpo zijn. Tattoo-artieste en fotografe Cindy Frey stelde er haar eerste tattooconventie voor: Ink-Town. Het concept sloeg meteen aan. “Ik ben heel tevreden met de opkomst”, vertelt Cindy. “We kozen er bewust voor om maar 110 artiesten van een plaatsje te voorzien. Ik wilde de focus leggen op kwaliteit en niet op kwantiteit. Bij ons geen Temptation Island-toestanden. Er is wel wat randanimatie, zoals twee burlesquedanseressen. Maar wij gaan vooral terug naar de basis, waarbij de focus op de artiest en zijn of haar werk ligt en dat hebben de bezoekers duidelijk geapprecieerd.

Organisator Cindy Frey is druk bezig met promotie op sociale media.
Organisator Cindy Frey is druk bezig met promotie op sociale media.© (Foto AN)

Een van die bezoekers is Giuliano (24) uit Dendermonde. Op het moment van onze ontmoeting houdt hij de hand van zijn vriendin Febe Vermoesen (27) uit Hilversum stevig vast. Zij laat het portret van een heks tatoeëren op haar arm. “En ja, dat doet zeer!”, weet ze met een van pijn vertrokken gezicht te vertellen. Maar dat heeft ze ervoor over. “Ik heb al drie tatoeages, en die hebben allemaal een heel diepe betekenis. Maar deze vond ik gewoon mooi”, verklaart Febe. “Als we naar een tattooconventie gaan proberen we toch nooit te vertrekken zonder een extraatje op ons lijf”, vult haar vriend aan. Hij liet een kat in konijnenkostuum zetten. “Gewoon zomaar omdat ik dat plezant vind”, klinkt het. “Ik heb ook al een pikachu op mijn enkel staan om dezelfde reden. Het is mijn lijf en daar hoeft niemand zich mee te bemoeien.”

Eerste Kortrijkse tattooconventie lokt 2.400 bezoekers
© (Foto AN)

De artiest van dienst is Richard Sorensen (48) uit Denemarken. Hij tatoeëert al 24 jaar, stond op talloze beurzen en was al na enkele uren fan van Ink-Town. “Voor een eerste keer vind ik dit heel goed georganiseerd”, klinkt het. “Alle artiesten zijn druk aan het werk en we zijn niet met te veel. Sommige conventies laten tot 1.000 artiesten toe, maar dan kan je de kwaliteit niet meer waarborgen. Hier heeft iemand daar duidelijk wel aan gedacht. Dit soort conventies vind ik echt perfect, als het kan dan kom ik volgend jaar zeker terug.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier