Eerste kogels knallen door gloednieuwe Kortrijkse paintball

In september opent in de Gentsesteenweg Paintball Kortrijk. Na een aantal weken van poetsen en bouwen wordt nu het speelveld uitvoerig getest. “We nemen daarvoor alle tijd, want alles moet perfect in orde zijn bij de opening”, stelt David Desrousseaux.

Paintball Kortrijk wordt uitvoerig getest om helemaal in orde te zijn bij de opening in september. Rechtsonder herkennen we uitbaters Deborah Vandermeulen en David Desrousseaux. © TVK

Langs de Gentsesteenweg in Kortrijk ligt een oude bedrijfssite die er zo goed als verlaten bij ligt. Kinepolis heeft er een magazijn en ook in de voormalige gebouwen van raamfabrikant Vlieghe is er activiteit. Dat bedrijf verhuisde in 2015 naar Moeskroen en is daar failliet gegaan. In die gebouwen werken David Desrousseaux (44) en Deborah Vandermeulen (34) hard verder om er in september een paintball te openen.

“Zowat 15 jaar geleden was ik al zoiets van plan”, vertelt David, beroepshalve grafisch ontwerper. “Samen met een zakenpartner hadden we toen in de Spinnerijkaai een pand op het oog. Maar uiteindelijk is ons project niet doorgegaan. Al heb ik nooit mijn plannen opgeborgen.”

“Uiteindelijk heeft schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens ons op het juiste spoor gezet: hij stelde dat de site van Vlieghe in de Gentsesteenweg leeg stond. We hebben contact opgenomen met Skyline Europe, de groep die de terreinen beheert, en we zijn heel snel tot een overeenkomst gekomen.”

David Desrousseaux en Deborah Vandermeulen openen in september hun paintball.
David Desrousseaux en Deborah Vandermeulen openen in september hun paintball.© TVK

Intussen is het opkuiswerk achter de rug en legde een gespecialiseerde firma een speelveld aan. “We deden een beroep op het Kortrijkse Play It Airsoft”, vervolgt Deborah. Zij werkt bij stad Kortrijk. “De bedoeling is nu dat het veld de komende maanden uitvoerig wordt getest. Zo zullen we heel veel feedback krijgen en kunnen we indien nodig aanpassingen doorvoeren. We willen dat alles perfect in orde is als we in september openen.” “We beschikken over verschillende hallen”, pikt David in. “In de grootste komt een speelveld voor volwassenen met alles erop en eraan, in een kleinere hal zullen kinderen met aangepaste airsoftgeweren kunnen spelen. Later willen we in een derde ruimte een springkasteel plaatsen. En er is natuurlijk ook een cafetaria voorzien.”

Deborah en David willen in drie jaar tijd hun investering terugverdiend hebben. “Daarom hebben we wat opkuisen betreft veel zelf gedaan. Zo konden we de kosten drukken. Niet dat we hier niet willen blijven. Alleen is er nog onduidelijkheid over het Kanaal Bossuit-Kortrijk: ofwel wordt die waterweg verbreed, ofwel wordt er gekozen voor een nieuw tracé. Als dat laatste het geval is, zal de site verdwijnen.”

Meer info: ‘Paintball Kortrijk’ op Facebook

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.