Eerste innovatie bedrijfjes nemen intrek in Brugge.Inc

De eerste (tech) start-ups namen hun intrek in INC.ubator van Brugge.Inc.© Davy Coghe
De eerste (tech) start-ups namen hun intrek in INC.ubator van Brugge.Inc.© Davy Coghe
Piet De Ville

Drie maanden na de lancering van het project namen de vier eerste jonge techbedrijven hun intrek in de INC.ubator van Brugge.Inc, de voormalige exporuimte bij het Huis van de Bruggeling aan het stationsplein in Brugge. “Op termijn kunnen er ook start-ups terecht in de heringerichte zalen van de site Oud Sint-Jan”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

De eerste jonge innovatieve bedrijven namen eerder deze maand hun intrek in de zogenaamde INC.ubator van het project Brugge.Inc.

Met Brugge.Inc willen initiatiefnemers Stad Brugge, Voka en POM West-Vlaanderen innovatieve ‘start-ups’ en ‘scale-ups’ ook fysiek samenbrengen om hen te versterken. De INC.ubator is gehuisvest in het voormalige bijgebouw van het Huis van de Bruggeling aan het stationsplein.

In deze ruimte kon je voorheen terecht voor exposities over stadsprojecten en voor de aankoop van stadspublicaties en souvenirs met het stadslogo.

Techbedrijven

De eerste bedrijven die er hun intrek namen, zijn de website- en applicatiebouwer Webdoos, Promojagers, een jong bedrijf dat een platform biedt voor de beste koopjes, het softwarebedrijf voor industriële toepassingen Ikomogic en Tomorow.be, dat werkt op het kruispunt tussen HR, recrutering en marketing.

“We hebben dus mooie voorbeelden van techbedrijven in onze regio. Door die hier samen te brengen op deze locatie met een zeer goede bereikbaarheid en mobiliteit, willen we ook aantonen dat Brugge ideaal is voor deze bedrijven en er geen reden is om andere horizonten op te zoeken”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Kruisbestuiving

Gunther Devisch van Promojagers is alleszins opgezet met zijn nieuwe werkplek. “Ik kijk uit naar de interessante kruisbestuiving die deze plaats kan bieden”, zegt de jonge ondernemer. “Het delen van ervaringen en de persoonlijke coaching die ik hier krijg, kunnen mijn bedrijf naar een hoger niveau tillen.”

Voor die coaching staat Evy De Bruycker in, de community manager bij Brugge Inc. Zij helpt de ondernemers verder op weg en maakt hen wegwijs binnen alle andere steun- en adviesverleningsinstanties.

Ook in site Oud Sint-Jan

“Op termijn, normaal gezien in het najaar, zullen ook in enkele zalen van de site Oud Sint-Jan start-up en scale-up bedrijven terechtkunnen”, geeft schepen Annys nog mee. “Mogelijk zouden enkele van de bedrijven die hier nu gehuisvest zijn dan naar Oud Sint-Jan verhuizen, waar er nog veel meer plaats is. Maar eigenlijk zou ik liefst de beide locaties kunnen behouden om voor jonge bedrijven in een interessante, betaalbare werkplek te voorzien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.