Eerste huwelijk in gerestaureerd erfgoedhuis

Burgemeester Hendrik Verkest voltrok het huwelijk van Matthew Mettepenningen en Pia Cottriau. © foto Nele
Redactie KW

Matthew Mettepenningen en Pia Cottriau stapten op vrijdag 19 juni in het huwelijksbootje. Niet zo bijzonder misschien, ware het niet dat ze het allereerste huwelijkskoppel waren dat in het gerestaureerde erfgoedhuis De Kaplote huwde.

Matthew Mettepenningen en Pia Cottriau wonen langs de Bruggestraat in Wingene. Hun wettelijk huwelijk vond plaats op vrijdag 19 juni en dat in het unieke kader van het erfgoedhuis De Kaplote. De Kaplote is het oudste huis van de gemeente en werd ingrijpend gerestaureerd. Het gebouw doet dienst voor bijeenkomsten en voor huwelijksplechtigheden.

Het huwelijk van Matthew en Pia verliep volgens de opgelegde maatregelen rond corona en met respect voor de afstandsregels. Het koppel is alvast heel blij dat zij in het huwelijksbootje mochten stappen, want tijdens deze bijzondere omstandigheden is dit niet zo evident.

Diverse trouwlocaties

Burgemeester Hendrik Verkest voltrok vol fierheid het huwelijk. “Het zijn bizarre tijden en we moeten waakzaam blijven. Het aantal toegelaten personen bij een huwelijk varieert van gemeente tot gemeente. In onze gemeente hebben wij diverse locaties waar het wettelijk huwelijk kan plaatsvinden: in de trouw- en raadzaal van het gemeentehuis of in erfgoedhuis De Kaplote.”

Het aantal personen dat aanwezig mag zijn tijdens het huwelijk hangt ook af van de grootte van de gekozen locatie. Hoe ruimer de oppervlakte hoe meer mensen er bij het huwelijk aanwezig mogen zijn. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten