Eerste holebifuif in Vlamertinge vindt volgende week plaats

Peter Bervoets (links), met Peter Van Landeghem (midden) en personeelslid Kenny Nevejant. (Foto MD)
Redactie KW

Op zaterdag 31 mei wordt voor het eerst een holebifuif gehouden in Vlamertinge en dit in bistro De Gilde van Peter Van Landeghem

Peter Van Landeghem wordt straks 40 jaar en ruilde zijn topzaken in onder meer Aalst definitief voor een vaste stek in de Westhoek.

“Hier in Vlamertinge lukte het de vorige uitbaters niet om de zaak op de rails te krijgen”, weet Peter. “Misschien is onze geaardheid wel een voordeel. Blijkbaar is iedereen zo nieuwsgierig dat we van bij de start een grote opkomst kenden. Ondertussen hebben we een vast cliënteel opgebouwd, vooral van lokale mensen. Ieper is dan wel vlakbij, daar worden vooral de toeristen op hun wenken bediend.”

Lounge tapasbar

Komende zaterdag wordt in De Gilde een eerste holebifuif georganiseerd. Daarvoor werkt het koppel samen met Peter Bervoets uit Wijtschate van het evenementenbureau Dream Events. “De reacties zijn positief”, aldus Peter. “Ook hier in de Westhoek willen holebi’s zich onbezorgd amuseren zonder daarbij naar de grotere steden zoals Kortrijk en Roeselare te moeten afzakken.”

De organisator wacht het succes van de holebifuif dan ook niet af om met een tweede evenement uit te pakken. “Op zaterdag 21 juni is er een heuse dinner-show. Op 1 juli opent Peter Van Landeghem Terra Nossa. In het voormalig café De Ijzer aan de Ieperse stationsbuurt, wordt dat een lounge tapasbar. Zo durven we nu al aankondigen dat een pint bier niet zomaar uit een klassiek glas zal gedronken worden. Verder zullen we ons interieur openstellen voor natuurelementen als hout, vuur en water. (MD – Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier