Eerste functie binnen samenwerking Groep Kortrijk ingevuld

Redactie KW

Groep Kortrijk, het samenwerkingsverband tussen Stad Kortrijk, OCMW Kortrijk, Parko en SOK, stelde dinsdagvoormiddag zijn nieuwe HR-manager voor. Marnix Claeys vult zo eind augustus de eerste Groep-functie in. “Het aanwerven van één HR-manager voor de volledige groep levert een grote besparing op.”

De keuze voor de nieuwe Human Resources-manager viel dus op de 52-jarige Marnix Claeys die in deze branche al een heel parcours heeft afgelegd. Hij was onder meer aan de slag als HR-manager bij VPK Packaging Group, FIAT Group, OLEON nv en ALERIS Aluminium. “Hij zal instaan voor de verdere strategische, tactische, operationele en moderne uitbouw van de algemene organisatie, alsook voor de coördinatie van de personeelsadministratie en de HRM-dienst binnen de “Groep Kortrijk” (Stad Kortrijk, OCMW Kortrijk, AGB Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk en Stedelijk Parkeerbedrijf Parko)”, stelt woordvoerder Seel Seynaeve.

Kwalitatieve dienstverlening

“Aansluitend bij de beleidsvisie van de “Groep Kortrijk” wil ik samen met alle medewerkers werken aan een sterk geïntegreerd HR-beleid. Door een actieve betrokkenheid van elke medewerker en het versterken van de interne samenwerking tussen de verschillende diensten en partners kunnen we de kwalitatieve dienstverlening naar onze inwoners ongetwijfeld verder uitbouwen en versterken.”, aldus Marnix Claeys die in Oudenaarde woont en Pedagogische Wetenschappen studeerde aan de KULeuven.

“Elke medewerker actief betrekken en de interne samenwerking verder versterken” – Marnix Claeys

Groep Kortrijk heeft grote ambities en zet bij alle beleidskeuzes een sterke samenwerking van alle partners centraal. De ontwikkeling van een gedeelde HRM-visie, vertaald naar strategische doelstellingen, is daarom cruciaal. De daaraan verbonden veranderingsprocessen moeten resulteren in de ontwikkeling van een gedragen identiteit van de organisaties en de betrokkenheid van elke medewerker bij het grotere geheel.

Vier vacatures ingevuld

Arne Vandendriessche, Open VLD-schepen van Mensen en Gebouwen is tevreden met de aanwerving van Marnix Claeys: “Met de stadscoalitie investeren we sterk in Kortrijk. En dit doen we zonder de belastingen te verhogen. Om dit te realiseren moeten we besparen zonder aan kwaliteit in te boeten. De aanstelling van één HR-manager voor de gehele Kortrijk Groep is daar een mooi voorbeeld van. We vullen vier vacatures in met één sterke kracht. Zo gaan we efficiënt om met overheidsgeld en krijgen wij een totaal geïntegreerd personeelsbeleid.”

De nieuwe HR-manager kan eind augustus aan de slag bij Groep Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.