Eerste Frontfestival aan de IJzertoren in Diksmuide

Directie van de IJzertoren en KSA Torenwacht Diksmuide vonden elkaar in een verlangen om iets nieuws en laagdrempelig te organiseren. Resultaat van het brainstormen is het Frontfestival, een eendagsfestival vandaag op de weide van de IJzertoren.

We zien v.l.n.r. het directieteam Peter Verplancke en Peter Mouton en Gentil Desnouck en Dries Prinsier van KSA Torenwacht Diksmuide. (foto ACK)

“We bestaan dit jaar 90 jaar en hadden dus reden genoeg om te vieren en met iets bijzonders uit de hoek te komen”, vertelt hoofdleider Gentiel Desnouck. “De weide rond de IJzertoren is op zich al een bijzondere plaats en daar iets kunnen organiseren, geeft meteen al een aparte sfeer. De directie van de IJzertoren was net op hetzelfde moment aan het zoeken naar een evenement en zo konden we elkaar vinden.”

Het festival start om 17 uur met foodtrucks. “Er zal van pasta, hamburgers, frietjes, croques en ribbetjes kunnen gesmuld worden en we voorzien ook voldoende drankstandjes met frisdranken en allerlei bieren met daarnaast ook een cocktailbar. Voor elk wat wils dus”, vertelt Dries Prinsier van KSA Diksmuide Torenwacht. “Vanzelfsprekend kunnen de bezoekers ook rekenen op een uitgelezen muziekaanbod. Al vanaf 17 uur klinkt muziek over de weide en vanaf 18 uur starten de optredens.”

DJ Tomorrowland

Voor de optredens werd gekozen voor de Diksmuidse dansschool El Sanscha. Ook NAFT tekent present, een band die gas geeft met knalmuziek. Later kan genoten worden van de coverband Say Cheese die muziek brengt van de jaren 50 tot nu en waar verzoekjes kunnen worden aangevraagd. Voor de afterparty staat een straffe dj geprogrammeerd, hij draaide op Tomorrowland, Balaton Festival, Dreambeats en heel wat StuBru-events: Sir Jacobs. De afsluiter tenslotte wordt de lokale dj Jesus. “Wij waren ook op zoek naar iets nieuws voor Diksmuide en hebben een prachtige locatie, maar niet voldoende logistieke medewerkers, de KSA daarentegen was op zoek naar een locatie en zo konden we elkaar tegemoet komen. Van meet af aan waren we het eens dat het laagdrempelig moest blijven en voor elk wat wils moest bieden en daar zijn we met dit festival goed in geslaagd“, klinkt het bij Peter Mouton en Peter Verplancke, het directieteam van de IJzertoren.” Er zal gewerkt worden met een centrale tent met doorgangen naar de foodtrucks en andere tenten, een soort dorp waar ook aan de kinderen werd gedacht: er is heel wat kinderanimatie voor zowel grote als kleine kinderen voorzien.”

(ACK)

Vrijdag 5 juli vanaf 17 uur tot 4 uur op de weide van de IJzertoren. Kaarten kosten 5 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.