Eerste Foedernight in Brouwerij Rodenbach is schot in de roos

Het afsluitende diner vond plaats tussen de foeders. © PVH
Philippe Verhaest

Brouwerij Rodenbach heeft een geslaagde eerste editie van de Foedernight achter de rug. Daarbij krijg je een unieke blik achter de schermen van de brouwerij en word je culinair verwend.

De eerste Foedernight was met ruim dertig bierfanaten helemaal volzet. Zij kregen een ruim twee uur durende rondleiding van brouwmeester Rudi Ghequire, die met veel passie over de brouwerij en de verschillende bieren vertelde. “Het idee voor de Foedernight kregen we toen een groep buitenlandse bierjournalisten Rodenbach wilde bezoeken en tegelijk iets wilde eten”, legt hij uit. “We besloten beide geneugten met elkaar te combineren en nu bieden we dit ook aan het brede publiek aan.”

Brouwmeester en gepassioneerd gids Rudi Ghequire.
Brouwmeester en gepassioneerd gids Rudi Ghequire.© PVH

Tijdens de Foedernight word je helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van Rodenbach en bezoek je onder andere de nieuwe brouwzaal, de ast, de oude stokerij, de kuiperij en uiteraard de indrukwekkende foederkelders. Onderweg serveert de eigen keuken van de brouwerij enkele heerlijke hapjes. Na de rondleiding genoten de aanwezigen – tussen de foeders – van een exquis hoofd- en nagerecht.

“Deze Foedernight is zeker voor herhaling vatbaar”, aldus een tevreden Rudi Ghequire.

Donderdag 1 oktober organiseert Rodenbach een Ladies Night. Alle info wordt via de Facebookpagina van Rodenbach verstrekt.

De eerste Foedernight kon op grote belangstelling rekenen.
De eerste Foedernight kon op grote belangstelling rekenen.© PVH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier