Eerste fase werken in de Poperingestraat gestart

Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Marnick Lauwers en mobiliteitsambtenaar Leen Maenhout nemen een stand van zaken van de werken in de Poperingestraat. (foto RVL)
Redactie KW

De eerste fase van de grote werken in de Poperingestraat in Woesten is gestart. Dat zal gedurende de komende zes maanden voor heel wat verkeersongemakken zorgen.

“Momenteel zijn de werken in de Poperingestraat gestart”, legt mobiliteitsambtenaar Leen Maenhout van de gemeente Vleteren uit. “Hier worden de riolering, wegenis en fietspaden aangepakt. Met deze werken wordt het regenwater van de riolering afgekoppeld, en wordt het fietspad komende van Poperinge tot aan de N8 doorgetrokken. Het betreft een project tussen Aquafin, Riopact, de gemeente Vleteren en de provincie West-Vlaanderen. Aannemer Degro uit Ieper is aangewezen voor de uitvoering van de riolerings- en wegeniswerken. Er zijn nog eerst voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen zoals Fluvius en Telenet voor het ondergronds brengen van leidingen.”

Wegomleggingen

De werken worden uitgevoerd in verschillende fases. In een eerste fase wordt het stuk Poperingestraat tussen de Warandestraat en de N8 inclusief het pompstation aangepakt. Het pompstation ter hoogte van de Warandestraat werd al voor een deel geplaatst. Ook werd de asfalt vanaf de Warandestraat tot aan de N8 afgefreesd. Voor de werken in deze eerste fase voorziet men zes maanden. In een tweede fase wordt het stukje Poperingestraat tussen de Warandestraat en Burgweg aangepakt. Hier is de voorziene startdatum zomer 2019 met een geschatte duurtijd tot einde 2019. De derde en laatste fase is de Groenestraat, Omloop-Zuid, Wippe en Burgweg. “Gedurende de werken is er een wegomlegging voorzien”, aldus schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Marnick Lauwers (LVP). “Het zware vervoer van 7,5 ton zal via Elverdinge en Westvleteren omgeleid worden. Het plaatselijke verkeer vanuit Poperinge naar Woesten rijdt via Poperingestraat-Omloop-Zuid naar de N8. Vanuit Woesten is momenteel de omleiding Oostvleterenstraat-Tempelstraat-Groenestraat-Poperingestraat van toepassing. Als de werken ter hoogte van het kruispunt Warandestraat-Poperingestraat voltooid zijn, dan kan het plaatselijke verkeer door naar Poperinge via de Oostvleterenstraat-Tempelstraat-Warandestraat-Poperingestraat.”

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier