Eerste fase werken Cathemgoed van start

Cathemgoed. © GF
Redactie KW

In het kader van de uitbreiding van de Zeebrugse haven en de aanleg van de nieuwe A11 snelweg werd destijds beslist om een groene buffer te voorzien die Dudzele visueel moet afschermen van de A11 snelweg Na heel wat vertraging kunnen de werken deze week starten. Daarbij kregen de omwonenden de nodige inspraak.

Er waren heel wat samenkomsten in zaal de Polder waarbij geluisterd werd naar de Dudzelenaars. De werken lieten echter op zich wachten, maar meteen kan de eerste fase starten. “In deze eerste fase komt er een nieuwe groenzone die uit drie delen zal bestaan met een park, een boomgaard en een bos. Het gaat om het gedeelte van het Caethemgoedbos ten oosten van de Zwaanhofstraat die nu eerst aangepakt wordt. De grondwerkzaamheden starten morgen woensdag. Er zullen in het kader van het waterbergend vermogen van de site grachten voorzien worden en hersteld worden waar nodig”, meent schepen voor Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

In de tweede fase komt het westelijk gedeelte van de Zwaanhofstraat aan bod. Daar komt de aanleg van een nieuwe fiets- en wandelverbinding, de aanleg van een mote met een cirkelvormige verhoging in het landschap, vijver en park. Voor het project zal de Vlaamse Landmaatschappij samen werken met het Regionaal Landschap Houtland en de Groendienst van de Stad Brugge.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier