Eerste fase van werken aan Capellehof in Rollegem-Kapelle van start

© JS
Redactie KW

Enkele jaren geleden kocht de gemeente Ledegem het domein Capellehof op de plaats in Rollegem-Kapelle. Er waren allerlei plannen om dit mooie domein uit te bouwen tot een parel in de gemeente. Af en toe waren er diverse activiteiten buiten en in de gebouwen. De gebouwen moeten zeker nog opgeknapt worden en ook buiten is er heel wat ruimte voor vele mogelijkheden.

Achter de schermen werd er hard gewerkt aan het dossier rond het Capellehof in Rollegem-Kapelle. In overleg met verschillende partijen werd een voorlopig plan gemaakt door een architect. Deze bouwplannen werden voorgesteld op maandag 30 september om 20 uur in de kerk van Rollegem-Kapelle.

Het gaat hier om een eerste fase met de renovatie van de gebouwen links: de toegangspoort, de stalvleugel en de dwarsschuur.

Deze gebouwen zouden gerenoveerd worden en onderdak bieden voor de buurtwinkel van Mariënstede Dadizele en ‘t Ferm, een kleinschalig dagondersteuningsproject voor mensen met een beperking. Er zou in ditzelfde bouwproject ook een polyvalente ruimte gerealiseerd worden, die dan ‘s avonds of tijdens de weekends gebruikt zouden kunnen worden voor het lokale verenigingsleven.

“Momenteel”, aldus burgemeester Bart Dochy, “lopen nog allerlei vergunningsaanvragen. Wanneer die achter de rug zijn kunnen de werken starten. Het is de bedoeling dat deze fase van het Capellehof gebruiksklaar zou kunnen zijn in de loop van 2021.

Wat de toekomst van de andere gebouwen betreft, zou men opteren om van het woongedeelte een cafetaria of bistro te maken, die dan in concessie zou kunnen gegeven worden. Hierbij zou men zeker ook samen moeten werken met Mariênstede of ‘t Ferm.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier