Eerste fase huisvestingsproject Te Winckele in Zwevegem is klaar

Bestuursleden van Eigen Haard voor de nieuwe woningen in de Detaeyestraat. © GJZ
Redactie KW

De eerste fase van het vervangingsbouwproject in de Min. A. Detaeyestraat in Zwevegem is klaar. Drie woningen werden er gesloopt en vervangen door zes nieuwe.

In die eerste fase werden drie woningen gesloopt en vervangen door zes nieuwe, die daarbij ook visueel geïntegreerd werden in de bestaande woonwijk. “We zijn blij met de snelle uitvoering van de werken. De sloop van de woningen startte eind april vorig jaar en de bouwwerken op 1 september vorig jaar. Nu kunnen we de woningen al in gebruik nemen”, zegt Luc Vanhulle van Eigen Haard.

Er werden twee woningen gebouwd met een oppervlakte van 103 m² met drie slaapkamers, twee woningen met een oppervlakte van 108 m² en twee slaapkamers en berging en dan nog twee gelijkaardige maar met drie slaapkamers. Alle woningen beschikken over een tuinberging en carport of een afzonderlijke garage. Binnenkort start de tweede fase van het project, waarbij twee woningen tegen de vlakte gaan en plaats maken voor drie nieuwe. “De sloop van twee aanpalende woningen is voorzien eind november of begin december, zodat we rekening houdend met de weersomstandigheden de bouwwerken kunnen starten in januari 2018”, legt Vanhulle uit. De twee fases samen betekenen een investering van ruim 1,43 miljoen euro.

(GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier