Eerste editie Winterdorp Oostkamp was een voltreffer

We zien Bart Dupon, Jean-Paul Devooght, Allen Deroo, Fabio Simoens, Emmanuelle Van Gheluwe en Christoph Vanderspurt. (foto GST)
Redactie KW

Zondagavond werd het Winterdorp in de Valkaart in Oostkamp afgesloten met een toast op een schitterde eerste editie.

Moe, en met een beetje pijn aan de oren trokken de drie organisatoren Jean-Paul Devooght,Christoph Vanderspurt en Bart Dupont zondagavond een laatste fles bubbels open om toch even na te genieten van het winterdorp. “We hebben van de bezoekers heel wat positieve reactie gehad en veel ook de vraag of het winterdorp er volgend jaar ook terug zal zijn”, weet Jean-Paul te vertellen. “Daarvoor is het echter een beetje te vroeg, eerst gaan we deze nacht en morgen alles afbreken en dan pas gaan we, na een korte rustperiode, een eerste evaluatie maken van deze periode. We kunnen niet enkel zelf beslissen over een volgende editie, we hebben daarvoor de gemeentelijke overheid nodig. Maar wij zelf willen wel verdergaan.”

Kunstijspiste

Met de temperaturen die tijdens de maand december en begin januari werden opgetekend blijkt nu dat de keuze voor kunstijs een verantwoorde keuze is gebleken. “De energiekosten zouden zodanig groot geweest zijn dat het financieel niet onhaalbaar ging zijn. De kunstijsbaan was voor enkelen het enige puntje van kritiek dat we gehoord hebben maar ecologisch gezien was het de juiste beslissing”, vertelt Bart Dupont eraan toe.

De combinatie van een wintersfeer, veel muziek en optreden hebben het winterdorp tot een succes gemaakt. “Op de vijf topavonden was de tent vele keren te klein. We hebben nu ook opgemerkt waar we bij een volgende editie moeten aan werken. Vele bezoekers genoten van de kleinschaligheid en de gezelligheid van ons winterdorp. Dat willen we dan ook behouden bij een eventuele volgende editie waarbij de we aankleding van de ijspiste en de bar verder willen uitwerken”, aldus Christof. Ze klonken allen op een geslaagde editie. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier